kupiłem sobie dzisiaj lapka i ma on już w sobie system, który zaczyna się zam instalowac po jego włączeniu. włączam i pisze na środeku "Setup is prepering your computer for first use" a pod napisem takie swiatełko sobie jezdzi od 10min może więcej i nic się nie dzieje. ten proces tak długo trwa czy coś nie tak?
Pierwsze uruchomienie systemu w moim lapku też trwało kilkanaście minut, tak jak pisał kolega wyżej, bądź cierpliwy i poczekaj :) jeżeli faktycznie zobaczysz, że hdd nie reaguje przez dłuższy czas, walnij reset i próbuj od początku. Jeżeli to Ci nie pomoże to uruchom płytę recovery i próbuj system zainstalować od nowa.
wyłączyłem i włączyłem go ponownie poczekam troche i zobacze co się stanie.
co do instalacji z płytki to będzie problem gdyż to netbook i nie ma napędu chociaż dvd recovery dodano do zestawu lol
Windows 7 z pendrive'a
http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1415.0.html
W ten sposób możesz przenieść na pena każdą płytę.
PS. Jaki komp? W moim netku fabrycznie była partycja recovery i jakiś soft do tego (dodatkowo mini(jakby)system operacyjny), ale zaorałem i zrobiłem po swojemu.
samsung N150 tutaj jest na nim niby win 7 starter
ps.używany w poradniku UltraISO z tego co wiem jest platny;/
Fraps: ps.używany w poradniku UltraISO z tego co wiem jest platny;/
Ale jest tam napisane, że do tego poradnika doskonale też nada się wersja trial tego programu:
Do załadowania instalatora Windows 7 na pamięć przenośną posłużymy się programem UltraISO który wprawdzie nie jest darmowy jednak jego wersja Trial pozwala wykonać wszystkie niezbędne funkcje.
Od 5 dni mam dokladnie tego samego netbooka. Przy pierwszym wlaczeniu wszystko sie wgrywa, dogrywa i konfiguruje. Trzeba po prostu czekac (nie pamietam ile czasu ale chyba max do 40 min).
hmm a może w nim ekran wygasać bo jest włączony ale jak nic sie nie dusi to po pewnym czasie ekran wygasa. a jeśli nic sie nie stanie to? takie rozwiazanie jak podał kolega wyżej?
mogłbym do tego wykorzystać hdd 40GB mam i adapter wiec idzie go podłączyć do lapka przez USB
dobra lepek chodził 1h i nic sie nie zrobiło więc cóż trzeba działać:)
mam XP bo raczej 7 nie warto instalować na 1GB ramu co wy na to?
na sreenie obok --> jest zawartośc płytki z XP czy idzie z tego zrobic obraz iso i poźniej postępować tak jak w poradniuku podanym przed jednego z użytkowników tutaj?
mam do dyspozycji HDD 40GB podłączyć go moge przez adapter.
w jaki sposób usunąć ten win7 starter z tego netbooka skoro nie chce działać i jak wgl. dostać się do BIOS'u skoro po włączeniu go widać tylko ten napis "setup is prepering your computer for first use"
1GB RAMu wystarczy dla Siódemki.
Jeżeli upierasz się na XP to lepiej upewnij się wcześniej, że znajdziesz sterowniki do wszystkich podzespołów.
nie, że się upieram tylko myślałem, że win 7 32 bity zabierze mi dużo ramu.
tutaj mam 7 32 i 64 bity ale są one w jednym setupie.
idzie zrobić z tego iso jak pisałem wcześniej?
prosiłbym o odp. na pytania z [10]
Skoro dają Ci taki system do takiej konfiguracji to dlaczego ma zabierać za dużo ramu?
W kwestii pytania z [10]:http://www.fixitpc.pl/topic/52-archiwalny-wytwarzanie-plyt-startowych-windows/
Ja bym go zostawił na noc i poczekał co się stanie z instalacją Windowsa, bo jeżeli rzeczywiście nic nie ruszy to może się okazać, że to niekoniecznie wina systemu.
hmm... laptop jest nowy z plusa więc w czym może być problem?
chodził z 30min i się wyłączył wiec na całą noc raczej nie można go zostawić;/
ps. sorry ze nie edytowałem poprzedniego nie widziałem, że jeszcze mogę
up
up
netbook chodził może z 1/2 dnia i jedyna zmiana jaka powstała po włączeniu go po nocy to wyskoczyło logo iPlusa poźniej przeleciał taki pasek na szarym tle i ponownie przygotowywanie do pierwszego uruchomienia i nic;/
nie chce robić nowego tematu to zapytam tutaj.
czy sterowniki instalowane podczac instalacji systemy z recovery są pełnym zestawem? czyli do grafiki i innych rzeczy? pytam gdyż kiedy np. przeglądam facebooka to strona nie przesuwa się w 100% płynnie
ps. przywracanie systemu wcina 20GB dysku sporo jak na netbooka. czy idzie się jakoś tego pozbyć? bym mógł sobie te 20GB przydzielić do np dysku D jakimś programem? wiem, że są takie programy ale nie wiem czy idzie jakoś odzyskać te 20GB przestrzeni
To, czy zainstalowały się wszystkie sterowniki sprawdzisz tak samo, jak w XP. W Menedżerze urządzeń.