Orientuje się ktoś? Interesuje mnie domena .pl + hosting no i cena przedłużenia (i co jaki okres czasu się przedłuża).
Mógłby ktoś mi powiedziec, gdzie wychodzi najkorzystniej?
pierwszy rok w home.pl jest za darmo, potem można zrobić transfer do ovh hest około 40-50 zł / rok.
Pierwszy rok na OVH.pl za 12 zł ale musisz sobie załatwić darmowy serwer na pliki strony, bo dostajesz tylko 1mb wolnego :D Chyba że dopłacisz
maczu - bez przedłużenia transferu nie zrobisz.
Ale tak po prawdzie w skali roku co za różnica czy płacisz 60 czy 100zł, jak to tylko jedna domena jest?
No, ale home.pl to raczej do najdroższych hostingodawców należy.
http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/hosting_www_osobisty_25gb_trafic_nieograniczony.xml
Co o tym sądzicie? 10 zł miesięcznie, w tym hosting + domena, o ile dobrze zrozumiałem
Krol Pawel, zależy do czego, po serwerze bez limitu bym się cudów nie spodziewał, jak chcesz rozwiązania budżetowego to konto 2GB w linuxpl.com za 50 zł/rok + domena w home.pl (pierwszy rok za darmo) + domena regionalna za free od linuxpl.com.
Doliczając przedłużenie domeny wyjdzie podobnie.
Nie chce mi się przeglądać regulaminu ovh, ale z tego co widzę to do tej oferty jest domena, ale chyba nie najwyższego poziomu ino jakaś twojastrona.naszadomena.pl.
pierwszy rok w home.pl jest za darmo
A można zrobić coś takiego, że zarejestrowałbym domenę za darmo na rok, a potem poprostu bym jej nie przedłużył, nie płacąc przy tym ani złotówki? Czy nie ma tak nic za darmo ;d?
Nie jestem pewien, ale na 90% możesz tak zrobić. Przynajmniej ja tak kilka domen porzuciłem. Kwestia tego czy nie szkoda Ci rocznej domeny? :)
Najlepiej załóż konto na home.pl i zapytaj urzędującego tam pracownika - mają chat-support 24/7, odpowiadają od razu.