Który telefon jest lepszy i dlaczego ?
Oba telefony będą na androidzie 2.2 froyo
To są tak naprawdę takie same telefony. Desire Z od zwykłego Desire różni się tym, że ma fizyczną klawiaturę.
Aha, i zmień kategorię na 'komórki', bo moderator może się czepiać.
jak CI zalezy na fizycznej qwerty do bierz Z, jesli nie to zwykly desire. Desire Z ma jeszcze lepsze podzespoly odpowiedzialne za grafike ale nie ma zbyt duzej roznicy
EDIT
jeszcze jest roznica w procesorach, zapomnialem, Desire zwykly ma lepszy procesor
mi nie chodzi o klawiaturę qwerty może być ale nie musi mi tylko chodzi o porównanie tych telefonów.
czyli jaki telefon miała bym wybrać gdybym chciała:
-oglądać filmy
-słuchać muzyki
-i czasami pograć w coś
skoro nawet nie chcesz dzwonic i smsowac to ipod touch bedzie idealny do tych wymagan
HTC Desire Z ma lepszy układ graficzny od zwykłej wersji, konkretnie to model Ardeno 205 który jest x4 bardziej wydajny od Ardeno 200 z Desire co będzie mieć wpływ na działanie gier i innych bajerów graficznych:)
a ile może wytrzymać ta taśma od klawiatury ?
a są jakieś ogólnie problemy z wysuwaniem klawiatury qwerty
Problemy są i to był kluczowy argument przez który kupiłem zwykły Desire. Klawiatura dosyć niepewnie trzyma się zawiasów, odczuwalnie ruszą się po rozłożeniu, a i jakieś te zawiasy na solidne nie wyglądają. Najlepiej sprawdzić to samemu w sklepie albo w salonie operatora.
Prawda jest taka, że którego byś nie kupił będziesz zadowolony.
Na dzień dzisiejszy który telefon jest lepszy z androidem 2.2 froyo
To ja się podłącze pod wątek, szybkie pytanie HTC Desire HD czy Samsung Galaxy S ? A może HTC 7 Mozart ?
załóż sobie nowy wątek te telefony nie mają nic wspólnego z tymi co się o nie pyta asia18.
ale już zgoda odpowiem ci: HTC Desire HD
To który telefon w końcu mi się bardziej opłaca
oczywiście, że Desire Z, klawiatura QWERTY, wydajniejszy procesor (jeśli zrootujesz telefon możesz go podkrecić bez obawy z 800 Mhz do około 1.4 Ghz (staje się wtedy x2 szybszy), lub więcej jeśli lubisz ryzykować ;) ), procesor graficzny Adreno 205 (Desire ma Adreno 200), i lepszy ekran SLCD, w którym uwaga bo to ważne: NIE występuje ten oto problem http://www.youtube.com/watch?v=5MLUmJL_Px0
zresztą zwykły Desire posiada multitouch do dwóch punktów, kiedy to Desire Z posiada obsługe do 4
sam posiadam Desire Z (t-mobile) po przesiadce z G1(era), i jestem zadowolony z szybkości i obsługi
edit. dodam tylko, że obecnie Desire Z chodzi na oficjalnym Androidzie 2.3.3 ;)
[16]A_wildwold_A
akurat na iPhonie też jest podobny problem. Przynajmniej na 2G, nie wiem jak na nowszych generacjach.
Dobra, dobra, wiem, 2G to staruszek...
Chciałabym nawiązać jeszcze raz do tej klawiatury qwerty.
Czy ona się może zepsuć przy ciągłym otwieraniu i zamykaniu klawiatury ? czy może tylko wtedy gdy nam spadnie telefon ?
asia18, każda, powtarzam każda klawiatura wysuwana kiedyś się popsuje to kwestia czasu, taśmy na których "jeździ" zużywają się i w końcu padną, to tyczy się każdego telefonu gdzie jakiś element jest rozsuwany, nie mniej znając jakość HTC nie powinno to szybko nastąpić.
Ja będę mieć htc desire Z w playu a tam jest android 2.2 froyo bo się pytałam
android 2.3 miał być odwołany, ale po protestach seria desire ma dostać update do 2.3 pod koniec lipca, prawdopodobnie z wywalonymi paroma aplikacjami, bo narzekali na brak pamięci
tylko desire HD ma na razie 2.3
wszystko zależy do czego się używa telefonu
ja mam desire i Z bym nie chciał
jeśli komuś zależy na uber procesorach to w podobnej cenie co Z może dorwać desire HD
jeśli komuś zależy na elegancji i telefonie, którego nie czuje się w kieszeni to zwykły desire jest dobry, Z to już troche cegła
Tylko że ten HTC desire Z jest około 2 razy lepszy w grach:
http://www.youtube.com/watch?v=GxV3zCfzeVg