Gramy razem na jednym serwerze?
Jedni lubią grać razem inni grają osobno.
Jaki serwer proponujecie do wspólnej zabawy lub jakiego będziecie unikali?
Lista nazw europejskich serwerów:
Kodonur
Gandara
Kodash
Blacktide
Istan
Vabbi
Kourna
Fissure of Woe
Underworld
Ring of Fire
Far Shiverpeaks
Petrified Forest
Jade Sea
Desolation
Magus Falls
Whiteside Ridge
Fort Ranik
Ruins of Surmia
Sharp’s Corner
Aurora Glade
Riverside
Elona Reach
Augury Rock
Abaddon’s Mouth
Mysle, ze na tym etapie nie mozna jeszcze stwierdzic ktorego unikac, a na ktory wbijac, jesli jednak GOLowa brac zamierza grac wspolnie, to chetnie sie podczas tego eventu przylacze na zaproponowanym serwerze.
Prawda jest taka, ze obecne wybieranie serwera to absolutny random. Nigdzie nie ma choćby info, gdzie serwery się znajdą. Ja będe gral z ludźmi z gildii z "jedynki" póki co padł na Blacktide. Chociaż serwer nazwany miastem z nublandi jes mało "pro" :)
edit. Nublandia w Elonie. 3 co-op w kolejności. Ta, w której przebierałeś sie za kosarzy.
Chociaż serwer nazwany miastem z nublandi jes mało "pro" :)
Nie pamietam w ogole takiego outpostu...
Soulcatcher -> Tak to wiem. Chodziło mi o jakąś dokładniejsza lokalizacje. Serwer w Niemczech dla Polaka będzie miał mniejsze pingi jak ten z Hiszpanii choćby. Zakładając, ze te serwery są porozrzucane.
guildwars.pl proponuje blacktide jako serwer dla polaków.
ja raczej bede go unikał. w closed becie grałem na vabbi. i chyba tego bede sie trzymał.
guildwars.pl proponuje blacktide jako serwer dla polaków.
to faktycznie niezbyt dobry argument, zeby tam wbijac, bo efekt koncowy moze przypominac Burning Legion w wowie
bo efekt koncowy moze przypominac Burning Legion w wowie
Albo Basilisk Droid w SWTOR.
Zazdroszczę Wam tych beta testów jak nie wiem. Ja na razie nie mam funduszy, więc gry nie zamówiłem. Życzę miłej gry wszystkim farciarzom!
A tak btw. w końcu się włączył soulowi hype na gw2.
bardzo sie ciesze z tego powodu gdyż licze na stosowne traktowanie gw2 - co najmniej tak dobre jak STWOR. :)
edit: wszystkie serwery europejskie znajduja sie w niemczech.
kapciu ---> mam hype na guild wars od 2004 roku, wtedy zarejestrowałem konto w NCSoft.
Matt ---> co bym nie zrobił zaraz przylecą takie kapcie i będą na mnie warczeć, więc jak będziesz miał ochotę zapraszam cię do zorganizowania wspólnej zabawy, ja z przyjemnością będę słuchał gdzie zrobić postać :)
soul - ależ ja na ciebie na warcze. gra jest jeszcze mało znana tutaj na portalu, wiec dlatego mnie cieszy twój hype bo może coś z tego udzieli sie tutejszym redaktorom.
serdecznie zapraszam na vabbi. zamierzam poświęcic na ten event 40 godzin. i nie moge sie po prostu doczekać.
tutaj lista w jaki sposób serwery zostały już obłożone przez poszczególne serwisy:
EU Worlds:
Kodonur
Gandara - GW2guru, Futilez (PVP)
Kodash
Blacktide - (Russian Guilds x2) (Polish Guilds x1) (Dutch Guilds x1) 4Gamers.be, GoHa.ru, guildwars-2.ru, guildwars.pl, guildwars2.com.pl
Istan - MMORPG.com,Sweclockers, Ragnarok, Luna-Atra.fr (FR), univers-virtuels.net (FR)
Vabbi - 4chan/vg, Rock Paper Shotgun, SomethingAwful EU, mmorpg.pl
Kourna - gw2.fr
Fissure of Woe - (Italian Guilds x1), computergames.ro, SomethingAwful
Underworld - (Portugese Guilds x4)
Ring of Fire - The Bulgarians (PvP)
Far Shiverpeaks - (Dutch Guilds x1)
Petrified Forest - Roleplaying
Jade Sea - NeoGAF
Desolation
Magus Falls
Whiteside Ridge - Reddit, GameTrailers, (UK Guilds x1)
Fort Ranik - (French Guilds x4 JoL, CPC, HFR, WL)
Ruins of Surmia -( Spanish guilds x3) GuildWars2-Online.com Guild Wars 2 Spain, Guild
Sharp’s Corner(Spanish guilds x3) --//---
Aurora Glade - (Spanish guilds x3) --//---
Riverside
Elona Reach - (German) wartower.de, gw2.onlinewelten.de, guild-wars-2.net
Augury Rock - (German Alt)
Abaddon’s Mouth - (German Alt)(Italian Guild x1)
kapciu ---> z redakcji tylko Losiu lubi grać w MMO. Ja nie jestem już z redakcji i poza mną jeszcze Solnica. "Redaktorzy" lubią rozgrywkę solo. Ale mamy trochę współpracowników którzy czekają na GW2.
Co do nasycenia materiałami to mamy bardzo dużo na temat GW2 https://www.gry-online.pl/gry/guild-wars-2/zb20cf
Co do zestawienia serwerów ... świetne o to mi chodziło.
- muszę zrobić zakupy na weekend
- pograć w Risena 2
- pojeździć na rowerze
- załatwić parę papierowych spraw
- najeść się
- przespać ze 3 godziny
a potem będę pewnie do 3 w nocy próbował wejść do gry
a potem będę grał do niedzieli wieczorem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U mnie weekend zapowiada sie dosc pracowicie, tzn dzis po poludniu remont, jutro caly dzien remont, zdaje sie wiec ze dopiero w niedziele bede mogl sie nacieszyc GW ....ale nie ma problemu, w bety nigdy nie gram wiecej niz kilka godzin, zbyt boli mnie wizja kasowanych postaci, pewnie wiec skonczy sie na pobieznym obadaniu stref startowych i poszczegolnych klas postaci.
najwazniejsze by serwer od logowania nie padł.
bo później spokojnie mozna kombinować z mniej obciążonymi światami.
doświadczenia ze stress testów mam bardzo pozytywne. problem był raczej z dc i z ctd aniżeli z wbiciem się do gry.
przy wyborze serwerów jest wskaźnik zapełnienia - wzorem z wow'a czyli full, high, medium, low. troszke mnie niepokoi mała ilość tych światów jeżeli założymy, że np. przy world pvp może startowac max 500 osób z serwera. w takim razie można sie spodziewać długich kolejek do pvp.
pocieszające jest to iż z pve nie powinno być problemu ponieważ w razie przepełnienia świata tworzone są jego klony. tak więc rozgrywka pve powinna być płynna.
jeszcze kilka ciekawostek: pierwsze 10 minut gry jest tutorialem. czyli nie próbujcie na siłę eksplorować dalszych terenów. podczas tutoriala będzie walka z bossem i wstęp do story questa. napewno zaliczycie status downed (prawie zginiecie) podczas walki, nie przejmujcie sie tym - mam to za zadanie zaznajomienie gracza z tym trybem.
w późniejszych fazach gry pamietajcie o jednym - dynamiczne eventy wystepują grupowo. czyli po zakończeniu pierwszego warto troche poczekać na nastepny.
Pytanie czysto techniczne - czy trzeba gdzieś zakładać konto specjalnie po open bete, sign up? Czy po prostu pobieramy klienta, a reszte dokonujemy z poziomu gry?
NVM...
czy trzeba gdzieś zakładać konto specjalnie po open bete, sign up? Czy po prostu pobieramy klienta, a reszte dokonujemy z poziomu gry?
Zależy skąd masz klienta. Jeżeli z innego miejsca jak jak forum GW2 to tak musisz mieć konto na <a href=https://account.guildwars2.com/login target=_blank>https://account.guildwars2.com/login
Edit. to nie jest opern beta