wprowadzając w temat mam kartę gtx 950 i ostatnio udało mi się doprowadzić do prawie perfekcyjnej płynności w grze r6s więc zacząłem bawić się ustawieniami graficznymi i okazuje się że przy ustawieniach średnie/wysokie mogę nadal mieć ponad 60 fps tylko tutaj pojawia się problem bo na początku gdy na tych ustawieniach grałem karta chodziła chyba na trybie boost i miałem ponad 70 fps 70-90 gdzie nie spadały poniżej 70 a grając ostatnio karta nie załączała trybu boost (wiem bo tym razem miałem odpalonego msi afterburner) i miałem już 55-65 fps
tutaj pojawia się moje pytanie : jak działa tryb boost , jak wpływa na kartę i jak go włączyć
mój model gtx 950 w trybie zwykłym ma Taktowanie rdzenia na poziomie 1152 MHz za to w trybie boost jest to aż 1342 i ewidentnie widać skok wydajności
Trybu Boost się nie włącza. To działa automatycznie - GPU sam korzysta z takiej mocy, jaka jest mu potrzebna przy zachowaniu bezpiecznej (zadanej) temperatury. Jeśli karta sama zwolniła, może się za bardzo nagrzewa? Rypnięty wiatrak albo co?