Mam problem z kartą GTX 660 ti EVGA 2gb która jest fabrycznie podkręcona. Grafika przy wymagających grach takich jak Watch_Dogs , Far Cry 3 czy Shadow of Mordor , zawiesza się i przeważnie wymagany jest restart. Czytałem na różnych forach że należy obniżyć taktowania rdzenia procesora i pamięci oraz napięcia , w programie MSI after Burner , może mnie ktoś pokierować co i jak mam zrobić? , taktowanie rdzenia i pamieci obniżałem ale niestety nie pomogło to za bardzo , co należy zrobić z napieciem , obniżyć je czy podnieść? ... karta nie jest już na gwarancji!
?
karta pod maksymalnym obciążeniem dochodzi do 82-83c. ale to w przypadku takich programów jak np.Video Card Stability Test i na fabrycznie podkręconych zegarach pod 25min. pojawiał się komunikat o treści "perhaps the video card switched into low accelerated mode.
if you overlocked your card
you need to lower gpu and mem frequency
after reboot launch a test again" ... zasilacz mam nowy 550 crosair
??
Możliwe że karta się przegrzewa i dochodzi do zjawiska throttlingu (obniżanie taktowania) w celu obniżenia temperatury. Przeczyść dokładnie układ chłodzenia karty, zmień pastę i wtedy zobacz jak to chodzi. Sprawdź też pamięć RAM programem Memtest86
Spróbuje jeszcze z napięciem , obniżyć je czy zwiększyć?