Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: gry z prowadzeniem badań nad czymś

10.02.2014 22:30
1
zanonimizowany975235
2
Legionista

gry z prowadzeniem badań nad czymś

Szukam gier singleplayer na pc, w których nieźle rozbudowany jest system prowadzenia badań i chcę by było to zaprojektowane tak, że nie mogę sobie odkryć wszystkiego na raz. Chcę się skupić na jednej lub dwóch rzeczach np. karabiny oraz granaty i w nich będę się specjalizował, czyli będę słaby w opracowywaniu kamizelek nowych, nowoczesnych zabawek, gogli, kamer, pocisków, broni większego kalibru, pojazdów, ubrania i wielu innych rzeczy.
To wynajdywanie rzeczy może być nawet powiązane z innymi rzeczami np. jeśli pracowałem nad rakietami zdolnymi wynieść satelitę to te rakiety będę mógł wykorzystać przy wyniesieniu bomby jakiejś w powietrze...

Wszystko jedno o czym gra będzie, po prostu chcę coś rozwijać w niej mając świadomość, że nie kliknę sobie na 8 drzewek jednocześnie i hop, rozwinięte wszystko, a widziałem takie pseudo rozwoje w kilku grach, że zastanawiałem się na starcie gry co tu rozwijać, a po xx minutach grania okazało się, że najlepiej klikać wszystko bo wszystko rozwija się szybko i można mieć 100% rzeczy szybko i to jest kompletnie bezsensowne w grach, bo równie dobrze mogliby wcale nie kazać rozwijać niczego i dać graczowi dostęp do wszystkiego od razu.

10.02.2014 22:33
bogi1
👍
2
odpowiedz
bogi1
128
The Best in the World

Kerbal Space Program. Drzewko części rakietowych do odblokowania jest naprawdę duże

10.02.2014 22:53
HUtH
3
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Aurora 4x

Forum: gry z prowadzeniem badań nad czymś