Od ponad roku mam PS2 a odpaliłem na niej zaledwie 2 gry- obie części God of War :/ I konsolka sobie leży i się kurzy, a nie takie ma być jej przeznaczenie.
Pomyślałem, że fajnie też będzie poznać starsze gry, w które jeszcze nie grałem, z pierwszego PS. I tu pytanie- czy moja konsolka (oryginał z Empiku, nic w niej nie grzebałem, nie przerabiałem) PS2 ma wbudowany emulator gier z PSX?
Da się po prostu wsadzić płytkę i grać bez żadnego problemu, czy potrzebne są jakieś przeróbki? Oczywiście chodzi mi o 100% oryginalne gry i wszystko ma być legalne :)
I jeszcze jedno pytanie- w jakie gry na pierwszego Pleja warto zagrać? O ile ktoś jeszcze jakieś pamięta... :)
da sie, gry z psx chodza na ps2 i na ps3
jak dla mnie MGS i Finale VII i VIII
do tego chrono trigger i crashe
wild arms
Z tego co pamiętam jak miałęm ps2 wsadziłem tekkena 3 z psone i wszystko szło.
Fajne gry: crash, spyro i tekken 3.
Oczywiście, PS2 odtwarza tytuły z PS1, ale żeby zapisać stan gry musisz mieć kartę pamięci z pierwszego PlayStation. Obowiązkowe pozycje to platformówki, od których ja zaczynałem, czyli całe serie Crash Bandicoot, Spyro, Rayman, Croc, Harry Potter, Pandemonium, a także Tarzan, Hercules, A Bug's Life. Poza tym bezkonkurencyjne w swoim gatunku Gran Turismo 2 (jedynkę również warto sprawdzić), Knockout Kings 2001, Mat Hoffman's Pro BMX, Mortal Kombat 4, Soul Blade oraz seria Tekken. Naprawdę mnóstwo tego, nie można zapominać też o takich grach jak Silent Hill, Resident Evil, Tomb Raider, Metal Gear Solid, Syphon Filter, ale póki co na tym poprzestanę.
Dragon GT : Final Bout
Crash Team Racing
Moim zdaniem 2 najlepsze gry na PS1
No to super! Czekam na dalsze tytuły, patrząc na allegro ceny są bardzo zachęcające.
Czy taka karciocha pamięciochy się nada by zapisywać stan gry?
http://allegro.pl/nowa-karta-pamieci-psx-8mg-super-jakosc-polecam-i1765770010.html
Skoro sprzedawca twierdzi, że pasuje do PSX, to i do PS2 wejdzie, ale czy będzie współpracować z tą konsolą, ręki sobie nie dam uciąć. W takiej cenie lepiej się już pokusić o oryginalną kartę pamięci od Sony, sprawdź na Allegro w kategoriach Gry › Konsole i automaty › Sony PlayStation 2 (PS2) › Karty pamięci i znajdziesz taką nawet taniej od tej z Twojego linkuj.
Ja od siebie polece:
-syphon filter 1,2,3(szczególnie 2 część)
-resident evil 1,2,3
-silent hill
-driver
-tekken 3
-crash bandicat 3
...i napewno wiele innych fajnych tytułów.Aż mi łezka sie zakręciła jak przypominam sobie dobre czasy przy Driverze na psx
Z PS1:
Driver i Driver 2 to jest mistrzostwo!
Command & Conquer Red Alert
Tekkeny
World Scariest Police Chases
Gry z serii Toca
Dune 2000
Dino Crisis
Alien vs. Predator
Gran Turismo 1 i 2
Tego jest wiele.
fifa 98:road to world cup -geniusz
final fantasy VII & VIII
Tekken 1,2,3
Driver 1,2
Wormsy,crash
Jak chcesz zagrac w Tekkena 1,2,3 to kup po prostu Tekkena 5
Chcę zagrać jak i mieć w swojej kolekcji gry w które warto zagrać, bo były bardzo dobre i coś tam wniosły do branży, nawet jeżeli powstały lepsze kontynuacje ;) Niektóre z ww gier kojarzę, jeszcze z odległych czasów gdy do kumpla się chodziło grać. Ech, wspomnienia... :)