Jakie znacie gry z najładniejszym światem w grze? NAJBARDZIEJ KLIMATYCZNE Coś jak Red Faction, Oblivion, niektóre planety w Mass Effect. Może znacie jakieś tego typu gry? Może coś dziejącego się na obcych planetach?
Pierwszy Two Worlds miewał ciekawe widoki.
Bardzo klimatyczne lokacje były też w Wiedźminie :-)
Pogoogluj, na pewno znajdziesz coś ciekawego: http://goo.gl/9dlKv
Ja osobiście wspaniale wspominam Wybrzeże Mieczy z czasów Baldur's Gate, które do dziś ciągle mnie zaskakuje, imponująca była także Zona ze Stalkera, klimatyczne Vice City czy średniowieczna Ziemia Święta w Assassin's Creed.
Half Life 2
Fallouty
Assasins Creed
Ta trójka mi przychodzi jako pierwsza do głowy :P
Max Payne 1 & 2
Half Life 2 & Half Life 2: Episode One & Half Life 2: Episode Two
Wszystkie S.T.A.L.K.E.R.'y
Star Wars: Knights of the Old Republic 1&2
Gothic I & II
Wszystkie Assassins Creed
Cała seria Call of Duty
Wszystkie S.T.A.L.K.E.R.'y
Ale koniecznie z modami Complete :) Właśnie zdjąłem grubą warstwę kurzu z Cienia Czarnobyla i nie mogę się doczekać dotarcia do bazy Wolności i widoków z wież snajperskich, no i całej Prypeci, która dzięki modowi zyskała ogromnie.
Z ostatnich gier jakie gralem najladniejsze widoki mial Call of Juraez: Wiezy Krwi. We wrzesniu natomiast wychodzi gra ktora widokami przebije wszystkie gry za sprawa mega textur(domyslcie sie jaka).
Mirror's Edge (sterylna metropolia ze szkła i stali w niezwykle kontrastowych barwach) i Shadow of the Colossus - ogromny zasięg wzroku (jak na PS2) i przepiękne krajobrazy.
STALKER SoC ale nie zgadzam się z grishem i zdecydowanie BEZ modów complete. Grałem z modem i bez moda i o wiele lepiej i klimatyczniej wygląda dla mnie bez moda...Nie wiem dlaczego...
Gothic 3
Gothic 2 z Nocą Kruka koniecznie
Assasins Creed
Crysis
Assassin's Creed
DreamFall ma bardzo ładne scenerie. Zwiedzisz m.in. leniwe tropikalne miasto, brudne i zanieczyszczone miasto przyszłości, do tego bajkowe i trochę steampunkowe ośnieżone miasteczko i kilka innych lokacji.
Jest różnorodnie i jest klimatycznie. Ogólnie jest mało gier z tak różnorodną oprawą, a w dodatku każdy zwiedzany zakątek ma swój specyficzny klimat.
Portal 2 - choć to nie są raczej typowe pocztówkowe widoczki.
Minecraft- tu chodzi bardziej o zachwyt nad tym jaki teren gra wygenerowała, a nie o graficzne bajery.
Saga Icewind Dale - baardzo podobał mi się klimat i miejscówki, chyba nawet bardziej niż widoczki z Baldurów.
Plus to wszystko co wymienili poprzednicy.
Mną ostatnio zawładnęły przepiękne widoki i regiony z "Fable 2". Jezioro Bower jest jednym z najpiękniejszych miejsc jakie kiedykolwiek widziałem w grach. Szkoda że sama gra jest strasznie kiepsko zoptymalizowana, bo potencjał, który tkwi w grafice jest ogromny.
FAR CRY !!!! dziwie sie ze nikt go nie wymienil jeszcze rowzniez w World of Warcraft mozna zrobic genialnego screena ktory ujawnia jak piekna moze byc zmiana czasu w grze :)
Red Dead Redemption
Just Cause 2
Assassin's Creed
Crysis 2
Fable 2
Fallout New Vegas po doprawieniu modami