Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: gry w azji

12.03.2013 17:15
1
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

gry w azji

Wymieńcie dosyć dobre gry PC, w których akcja dzieje się w jakimś kraju w azji. Np. Indie, Nepal, Wietnam, Tajlandia, albo muzułmańskie kraje jak Malezja, Indonezja i wiele innych państw.

Seria COD, MOH, BF i inna strzelanka w Dubaju odpadają. Gatunek dowolny, czyli mogą być i gry przygodowe. Najlepiej jeśli bohater nie jest żadnym europejczykiem lub Amerykaninem (dotyczy USA/Kanady, bo Brazylijczyk itd może być już)

12.03.2013 17:17
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

A czy bohaterem moze byc Kolumbijczyk? Albo Meksykanin?

12.03.2013 17:19
3
odpowiedz
zanonimizowany857402
19
Generał

Vietcong

12.03.2013 17:19
4
odpowiedz
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

tak, mogą być, jak i każdy azjata. Po prostu chodziło mi o to, że w 96% gier, bohaterami są dzielni amerykanie, a przydałaby się odmiana jakaś

12.03.2013 17:20
Bezi2598
5
odpowiedz
Bezi2598
152
Legend

Sleeping Dogs?

12.03.2013 17:23
wysiak
6
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

A czy bohaterem moze byc Meksykanin, ale mieszkajacy w USA? A jesli przebywa tam nielegalnie, to czy kwalifikuje sie jako Meksykanin (i moze byc), czy jako Amerykanin (i nie moze)?

Uwazam, ze sprecyzowanie wymagan pelni kluczowa role w tym watku. Trzeba zatem ustalic czy bohaterem moze czy nie moze byc Meksykanin urodzony w USA, ale kultywujacy kulture i tradycje swoich wlasnych przodkow (sombrero, tequila, te klimaty) albo grajacy na gitarze i spiewajacy po hiszpansku jak mariaczi Banderas - tacy powinni sie kwalifikowac, w koncu maja obywatelstwo. True? Ale czy nie powinien rowniez zalapac sie Meksykanin, ktory wprawdzie nie urodzil sie na terenie USA - nie jest 'rodowity' - ale przybyl tam w wieku paru lat, zostal wychowany na prawdziwego bialego Amerykanina? Je w macdonaldsie, slucha country, nosi kapelusz, dlaczego taki ktos mialby byc pokrzywdzony?

12.03.2013 17:28
7
odpowiedz
zanonimizowany869066
9
Pretorianin

łądny trolling. Meksykanin nielegalnie przebywający w USA, nie dostanie obywatelstwa USA, to tak jakbym mówił, że Japończycy w grze mogą być, a wy dalibyście mi przykład, że jakiś Polak lub Amerykanin poleciał do Japonii z wizą, ale po wygaśnięciu wizy, nielegalnie tam żył dalej i nazwalibyście go Japończykiem.
Mówiąc o danych krajach, mam głównie na myśli rodowitych (czy jakichś) mieszkańców danego kraju. Tylko mi nie wyskakujcie z pytaniem, czy w takim razie Indianin może być, czy coś w tym stylu (mówiąc, że aktualnie biali są rodowici, a Indianie jakby obcy bardziej)

12.03.2013 17:48
CyberTron
8
odpowiedz
CyberTron
110
Imperator Wersalka

[7] Tylko Ty trollujesz, zakładając milion identycznych\podobnych głupich tematów.

Forum: gry w azji