Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: gry-online - czy nie uważacie, że to dosyć niefortunna nazwa?

07.12.2011 11:15
1
krukilis
139
Generał

gry-online - czy nie uważacie, że to dosyć niefortunna nazwa?

Takie przemyslenie mnie dzis naszlo, ze nazwa gry-online jest obecnie dosyc, jakby to ujac, niekorzystna. Chodzi mi konkretnie o to, ze w dzisiejszych czasach na haslo: "gry online" znajdujemy ogrom serwisow pozwalajacych grac online czyli najczesciej w gry umieszczone na tych stronach. Byc moze w czasach kiedy serwis gry-online.pl powstawal nie bylo takich problemow, ale teraz zastanawi mnie czy nowi uzytkownicy, ktorzy zalozmy szukaja jakiegos portalu poswieconego ogolnie tematyce gier, nie omijaja tego serwisu wniskujac juz po samej nazwie, ze jest to serwis do grania w gry online :) Co o tym myslicie? :)

07.12.2011 11:18
wysiak
😒
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Oraz jeszcze to, ze literka 'r' na klawiaturze znajduje sie zaraz obok 'e', i latwo o pomylke przy wpisywaniu.

07.12.2011 11:21
Soulcatcher
3
odpowiedz
Soulcatcher
280
ESO

Nie uważamy.

07.12.2011 11:25
4
odpowiedz
nikt11
44
crywar

wszyscy zainteresowani znają ten portal a nowi wcześniej czy później tutaj trafią :)

07.12.2011 11:28
WrednySierściuch
😈
5
odpowiedz
WrednySierściuch
108
No gods no masters!

[2] nawet jak sie pomylisz, to wyladujesz wsrod znajomych :D

EDIT
btw na GOL sie jakos malo o grach gada ostatnio > odpalcie sobie takie zakladki jak RPG czy strategie > bida z nedza :(
Byc moze Soulcatcher powinien dodac do serwisu jakies gierki online, taki wiecie rozumiecie Kurnik zeby sie czekanie na nowy watek nie dluzylo :D

07.12.2011 11:29
Browar Drinker
6
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

zatem wstukaj w google hasło gry i znajdź, na której stronie jest jakiś serwis typu GOL. Chyba, że sugerujesz, żeby serwis miał adres grykomputeroweikonsolowe.pl wtedy rzeczywiście na tą frazę jest duża szansa na pierwsze miejsce w google...

07.12.2011 11:49
7
odpowiedz
krukilis
139
Generał

Browar Drinker --> po wpisaniu w google slowa "gry" prawie cala pierwsza strona zajeta jest wlasnie przez serwisy z grami online, wiec jesli na 3 stronie zobacze cos co nazywa sie gry.online.pl to pewnie nie przyjdzie mi do glowy, aby tam zagladac (zakladajac, ze nie szukam serwisu do pogrania sobie online :)

07.12.2011 11:52
8
odpowiedz
Macco™
76
Legend

Sugerujesz żeby firma, która wypracowała sobie ugruntowaną pozycję na rynku ma teraz zmieniać nazwę na jakąś no-name'ową, której nikt nie będzie kojarzył?

07.12.2011 11:55
Mutant z Krainy OZ
9
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
261
Farben

Pod hasłem "serwis o grach" "gry komputerowe" gol jest wysoko w wynikach googlowskich więc nie jest źle. Ja szukając nowej stron poświęconej grom wpisałbym któreś z tych haseł właśnie. Szukając haseł typu "skyrim recenzja" gry-online zawsze są wysoko.

07.12.2011 11:58
10
odpowiedz
krukilis
139
Generał

Sugerujesz żeby firma, która wypracowała sobie ugruntowaną pozycję na rynku ma teraz zmieniać nazwę na jakąś no-name'ową, której nikt nie będzie kojarzył?

Oczywiscie, ze nie sugeruje. W tej chwili nie mialo by to najmniejszego sensu. Ja po prostu prowadze tylko luzne rozwazania :)

07.12.2011 12:00
11
odpowiedz
zanonimizowany586245
40
Generał

Przez 10 czy 11 lat serwis ciągle się rozwija, jest potentatem. Myślę, że ta nazwa stanowi o jego marce. Dla mnie określenie "gry-online" to przede wszystkim ten serwis... ale może dlatego, bo nie gram w gierki sieciowe? :P

07.12.2011 12:10
CHESTER80
😊
12
odpowiedz
CHESTER80
92
Nintendomaniak

Mnie od początku ta nazwa nie pasowała, ale już dawno temu się przyzwyczaiłem. Zmienić nazwę można w każdej chwili, największe firmy czasem zmieniają (Era, Lukas Bank). To się jakoś fachowo nazywa rebranding czy jakoś tak. Gry online od razu kojarzy się z multiplayerem, siecią, a GOL przecież pisze o wszystkich grach. Sam zresztą preferuję singla i znajduję tu wszelkie interesujące mnie informacje. Ale jak już pisałem, dawno temu przywykłem i nazwa jest mi obojętna. Może być nawet Soulcatcherland :)

07.12.2011 12:13
kubinho12
13
odpowiedz
kubinho12
117
kubiszubidubi

Chester - tylko taki rebranding jest potwornie drogi.

07.12.2011 12:23
14
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

Pozycja strony w Googlach zalezy od fachowowsci pozycjonerow. W dzisiejszych czasach nie ma problemu, by pod fraza gry-online, na pierwszym miejscu znalazl sie np. serwis erotycznymi flashowkam, czy sklep z garnkamii. Najlepszym przykladem takich dzialan byla afera z pewnym slowem, ktore po wpisaniu do wyszukiwarki, wyrzucalo na 1 miesjscu link do strony bylego prezydenta. Tylko, ze jest to dosc drogie, bo za 1 fraze na pierwszym miejscu placi sie jakies 50-60 zl miesiecznie.

07.12.2011 12:25
👍
15
odpowiedz
zanonimizowany592251
25
Legend

Soul - dobry avatar :) Nareszcie zmiana :)

07.12.2011 12:25
.:Jj:.
16
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

kubinho=> mówisz jakgby GOL miał 45 biur tereonowych, kilkuset pracowników, dziesiątki samochodów firmowych, tysiące umów z podwykonawcami które będzie trzeba aneksować... te miliony zmienianych wizytówek, setki nowych podświetlanych szyldów, obklejanie budynków i samochodów od nowa... fakt, nie opłaca się :)

07.12.2011 12:38
r_ADM
17
odpowiedz
r_ADM
260
Legend

Gry online od razu kojarzy się z multiplayerem, siecią, a GOL przecież pisze o wszystkich grach

Ale to nie sa 'gry online' a 'gry-online' czyli gry w sieci a nie gry sieciowe ;P

07.12.2011 17:54
18
odpowiedz
zanonimizowany816278
3
Legionista

Ja tak nie myśle. Nazwa jakoś niekojarzy mi się z multi.

07.12.2011 18:00
pecet007
19
odpowiedz
pecet007
178
~

czy ja wiem? ja tam trafiłem tutaj i tak z polecenia kolegi, jeszcze w podstawówce bodajże, więc myślę że nie jest tak źle, a szukałem patcha do Civ2: Test of Time, gra była dosyć zabugowana, tak czy inaczej wątpię żeby im się teraz opłacała zmiana marki rozpoznawanej przez setki tysięcy osób.

Forum: gry-online - czy nie uważacie, że to dosyć niefortunna nazwa?