Witam, zauważyłem wcześniej napisany wątek o Sniper Elite V2 i zobaczyłem, że nie tylko mi się tak gra nie podoba/ zawiodła mnie. A zainstalowałem tą grę bo jest o tematyce wojennej.
Mam pytanie do was: Czy znacie i możecie polecić gry wojenne z lat II Wojny Światowej? Tylko nie typu Wolfenstein z 2009 roku ( https://www.gry-online.pl/gry/wolfenstein/zb14f#pc ) bo nie lubię fikcji ( czy tam sci-fi). Bardzo mi się podobała " Return to Castle ". Wasze propozycje?
Medal of Honor: Alied Assault, Call of Duty 1 i 2, Red orchestra, Brothers in arms,
Całą serię Medal of Honor bardzo dobrze wspominam włącznie z Airborne.. Również Brothers in Arms należy do lepszych serii. Call of Duty wyłącznie do 2 części jest świetne.
Combat Mission: Beyond Overlord
Combat Mission: Barbarossa To Berlin
Combat Mission: Afrika Korps
I ewentualnie
Combat Mission: Battle For Normandy
Co prawda strategie, ale akcji w nich pod dostatkiem, a poza tym to najlepsze gry o IIWS dostepne na rynku, wiec nie marudzic tylko kupowac i grac do upadlego. ;]
Hidden & Dangerous 2
PERFEKCJA czysta akcja taktyczna w IIWS -)
i tak jak kolega wyzej napisal - jesli chcesz WWII naprawde to tylko:
Combat Mission: Barbarossa To Berlin
Combat Mission: Afrika Korps
oczywiscie jesli wiesz i dostrzegasz roznice w grubosci i kacie nachylenia pancerza vs. odleglosc wysokosc i pozycjonowanie tankow -)) nie no - te gry to najlepsze gry dotyczace WWII w jakie mozna zagrac - i SP i via e-mail i on-line - PERFEKCJA!
Ok, dzięki za poświęcenie chwili na odpowiedź. Nie myślałem, że tyle osób mi odpowie albo że w ogóle tu zajrzy. Postaram się przetestować wszystkie (:
Jeszcze raz dzięki!