Ciężko znaleźć odpowiedź na nurtujące mnie pytanie w Internecie, jak pojadę do sklepu to nie wiem czy dostanę odpowiedź zgodnie z prawdą, czy zgodnie z ceną, jeśli rozumiecie o co mi chodzi.
Spróbuję zatem tutaj, może ktoś się zna.
Czy grill elektryczny lepiej kupić ceramiczny czy teflonowy?
Teflon jest bardziej podatny na zarysowania, natomiast ceramika nawet jak zostanie uszkodzona to w dalszym ciągu będzie spełniać swoje funkcję. I to tyle co mogę powiedzieć w różnicach tych produktów, większych różnic nie widzę, no chyba że estetyka urządzeń, ale to już Twoja działka.
Dobrej jakosci teflon wcale tak latwo nie schodzi.
Schodzil latwo kiedys, albo teraz na jakis badziewiach a'la teflon za 20 zl.
Mam teflonowy grill Tefala, mam patelnie Tefala i nigdy mi z nich nie zszedl teflon.
Szczegolnie ze spalony tluszcz latwo z nich schodzi miekka gabka wiec nie ma potrzeby skrobania druciakiem :)
Dzięki za odpowiedzi (właściwie to wykluczające się nawzajem, ale co tam :D ).
Od jakiegoś czasu się zastanawiałem nad kupnem teflonowego grilla, akurat wczoraj patrzyłem na różne modele w Saturnie.
Dzisiaj na Groupon pojawiła się okazja - http://www.groupon.pl/deals/cala-polska/inpost/5712947?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_133&a=1661 . No i mam zonka, w Saturnie były tylko teflonowe, a tutaj ceramika.
Hm, muszę to jeszcze przemyśleć.
Na grouponie to ostatnio można buble znaleźć a nie okazje. Zaczynam wątpić w jakość sprzedawanych produktów, a ceny, z których rzekoma przeceniono produkt są mocno przesadzone. Podejrzewam, że w tej samej cenie znajdziesz takiego grilla na allegro. Coś się drugie Mango z tego groupona robi ;>
A czego oczekujecie za 25% ceny? (polowe kasy zabiera groupon)
Sprzedawcy przeciez cos musza zarobic, a przynajmniej nie stracic...