Zagłosuj w kategorii Najlepsza grafika (oprawa artystyczna)
http://graroku2011.gry-online.pl/?kategoria=najlepsza-grafika-oprawa-artystyczna
To jest twoj argument? To dziala tez w przeciwna strone: Gra ukazala sie na pc sierpnia 2011 roku, koniec kropka. Pozatym uncharted 3 wygladalo brzydko i nie prezentowalo zadnego fenomenalnego poziomu.
A jakiego innego argumentu potrzebujesz niż podanie daty premiery? Głosujesz w kategorii "Gra roku 2011...", informuję Cię, że podany przez Ciebie tytuł ukazał się rok wcześniej, a Ty odpowiadasz, że to żaden argument. Myśleć, myśleć.
"Pozatym uncharted 3 wygladalo brzydko i nie prezentowalo zadnego fenomenalnego poziomu."
Tuś mi dosrał.
W takich sytuacjach jeśi oprawa na jednej z platform nie jest znacząco poprawiona to również trzymałbym się pierwotnej daty premiery.
Zwłaszcza gdy mówimy o oprawie artystycznej a nie technicznym aspekcie oprawy. A ona nie zmienia się prawie wcale.
"A ona nie zmienia się prawie wcale."
W ogóle. To jest dokładnie ta sama gra. Niczego nie zmieniono poza, rzecz jasna, sterowaniem.
Żeby była jasność, samego Limbo się nie czepiam. Grało mi się (w 2010 roku) bardzo przyjemnie. Oprawa jest świetna i rok temu sam na ten tytuł głosowałem.
W ogóle. To jest dokładnie ta sama gra. Niczego nie zmieniono poza, rzecz jasna, sterowaniem.
Będąc bardzo czepialskim może jakieś drobiazgi pokroju nasycenia kolorów czy dodatkowych efektów (wygładzania, rozmycia etc) zauważyć (ogólnie, nie mówię że tu bo nie mam jak porównać).
Ale ogólnie to to samo, rok w tą czy drugą stronę nie robi różnicy.
Koobon nadal podtrzymuję swoje zdanie, napisałem ci ze to tez dziala w odwrotną strone. a co do U3 to w zalewie takich tytułów jak BF3 (mam tu na myśli oprawę artystyczną) nawet nie przyszło by mi do głowy żeby na to głosować. Jedyne co było w miarę ok to pustynia, nic więcej.
Zastanawiałem się nad Deus Exem oraz tak zupełnie nadzwyczajnie nad Minecraftem. Jednak zdecydowałem się na Basiot - najlepsza oprawa artystyczna w tym roku.
deus ex, słaba gierka dla mnie, ale grafika spoko
Trudny wybór, ale nie dlatego, że mam przed oczami wspaniałe gry pod tym względem. Wręcz przeciwnie, uważam że żadna z tych gier nie zasługuje na to miano.
Bastion - Fakt, oprawa jest nietuzinkowa, ale mnie osobiście nie powala na kolana.
Deus Ex: Bunt Ludzkości - Cóż, zbyt typowe lokacje i w głównej mierze ciemna kolorystyka. Nie ma za bardzo nad czym zawiesić oka.
El Shaddai: Ascension of the Metatron - Całkiem przyjemna oprawa, ale za bardzo przypomina inne, podobne do siebie produkcje.
Insanely Twisted Shadow Planet - Bez rewelacji, typowy dla gier indie art design.
Minecraft - Biorąc pod uwagę zeszłorocznego produkcje to fakt, Minecraft ma oprawę jedyną w swoim rodzaju, ale porównując go do starych, pikselowych gier to nie wyróżnia się zanadto na ich tle. Wygląd świnek rządzi!
Trine 2 - Ta seria zawsze miała bogatą w szczegóły oprawę wizualną. Jak dla mnie zbyt bogatą, przez co czułem się nieco duszno, podczas wędrówek.
Po długim zastanowieniu, mój głos leci na Rayman: Origins. Dlaczego? Ponieważ jego oprawa pasuje idealnie do mojego gustu. Piękne i budzące nostalgie tła, brak ciasnoty, towarzyszącej mi podczas zmagań w Trine 2. W przypadku tak małej konkurencji - Rayman wypada najlepiej. Moim zdaniem oczywiście.
Po prostu rozjebaliście mnie nie dodając Uncharted 3 do żadnej kategorii związanej z grafiką nie ma jej ani w technologi ani oprawie artystycznej. Normalnie pojechaliście po bandzie na maksa.
jak mozna glosowac na minecrafta w kategorii najlepsza oprawa graficzna?
Minecraft :D
Wiedźmin 2
...Że co? Że nie ma? A gó*no mnie to obchodzi. Skoro w tej kategorii jest Deus Ex, to tym bardziej powinien być Wiedźmin 2!
[7]+[8]--> tak to jest jak dwa gimbusy sie spotkaja.
Patjan, w Uncharted 3 nie chodzilo o technologie a o artyzm (patrz nazwa watku).
Koobon, tak wersja na pc liczy sie jako port i uznaje sie jako wydane w 2011!
A tak na temat, mysle, ze Brink. Fajne polaczenie technologii i artystyki.