Siemano. Od niedawna mam pewnie problem z gimpem - nie odpala mi sie on. Jest tak od czasu gdy zmieniłem windows z xp na 7. Podczas odpalania gimpa wyskakuje mi błąd że plik libgimpbase-2.0-0.dll nie jest przeznaczony do odpalania w systemie windows lub zawiera błąd. Reinstalowałem gimpa kilka razy i nic to nie dało. Proszę o pomoc ;)
Jesli masz win7 w wersji 64 bitowej, to zmien biblioteke na taka ktora byla skompilowana dla systemu 64 bitowego albo zainstaluj gimpa wybierajac w instalatorze wersje 64.
ustaw zgodność z xp sp3 i uruchom jako administrator
W folderze windowsa musisz miec plik o tej samej nazwie ale innej wersji. Wywal go to naprawisz blad na 100%.
to skoro reinstall nic nie daje (zakładam, że też wywaliłeś gimpa wywalając wszystkie jego pliki np. programem Revo Uninstaller) i uruchamianie programu jako administrator nic nie daje to może pobierz program Sandboxie i w nim uruchom instalator gimpa, zainstalujesz gimp w piaskownicy i odpalisz z piaskownicy, może biblioteki do piaskownicy też trafią i uruchomi się gimp biorąc biblioteki z piaskownicy, a nie z katalogu systemowego?
A tak w ogóle to na forum gimpa zapytaj ludzi