I jak wrażenia? testy? Ja się jednak skusiłem na to i za 3h jadę odebrać swój egzemplarz. Oby się nie trafił wadliwy produkt i było wszystko ok, no i by było tak rewelacyjnie jak testy benchmarki pokazały.
Masz GTX'a 770 i jeszcze mało?
Przecież Ci raczej nic nie klatkuje, ja bym poczekał z parę miechów i kupił w lepszej cenie a nie od razu jak w gorącej wodzie kompany: "wyszła karta z nowej serii to trzeba mieć".
Jak kto woli ale ja robię tak że jak coś działa dobrze to tego nie zmieniam póki nie zacznie działać źle i się psuć. U Ciebie na pewno wszystko chodziło w 60 FPS + 1920x1080 ultra detale, dlatego też napisałem że to trochę bezsensu kupować nową kartę, tym bardziej że tego 770 z tego co się orientuje kupiłeś niedawno.
A i jeśli mnie pamięć nie myli to masz GTA 4 na iCEnhancer tak? To jak odbierzesz 970 to mógłbyś napisać jakie wrażenia, jaka różnica między 970 i 770 itp? Dla mnie GTA 4 na iCE jest najlepiej wyglądającą grą i żaden Wiedźmin 3 czy inne Watch dogsy nie wyglądają lepiej (IMO) dlatego też chciałbym uzyskać jakąś recenzje na ten temat ;)
Screeny mile widziane :)
Oczywiście możesz też się pochwalić rezultatami z innych gier, czy duża różnica między 770 jest itp bo jeśli faktycznie te karty 9xx są takie wyśmienite jak mówią to może za niedługo by się o nią można pokusić, zwłaszcza że ceny nie oscylują wokół 3k tylko 1,5k ;)
Lateralus-->No, jak grasz z Frapsem to różnicę odczujesz.
Ja bym czekał i zobaczył co wypuści AMD, ptaszki ćwierkają że czerwoni mają coś w zanadrzu.
Mam 970 od MSI i mam chyba sporego farta, bo nie słyszę piszczenia cewek a mnóstwo osób na to narzeka.
bo może to "piszczenie" zagłuszają wentyle z mojej obudowy?
Jestem ciekaw jaki jest to dźwięk. może mam to samo, przy jakiejś grze mi zaczną piszczeć?
Piszczenie często znika przy włączonym v-sync, ogólnie ja u siebie na radku tez miałem piszczące cewki i po jakimś miesiącu przestały, ale dźwięk był masakrycznie wkurzający...
[11] przykładowy filmik, akcja od 1:30.
https://www.youtube.com/watch?v=HP73edpQwgc
lub od samego początku:
https://www.youtube.com/watch?v=3PMcmOxZ7_0
Dzięki. No to czyli raczej trafiłem na dobry produkt :) bone no to mamy karty na wypasie teraz :D ja jeszcze ram wymienie, no i PC teraz będę miał jak z poezji...
I może mi sie tylko wydaje ale wiatraki na karcie może minimalnie głośniej działają od tych z 770
A po co chcesz ram wymieniać? Kupę kasy chcesz wydać dla 2-3 fps?
Lateralus
To teraz jeszcze procek trzeba zmienić dla kolejnych paru FPS:
http://www.alsen.pl/procesory/intel-cpu-intel-core-i7-5960x-3ghz,id-196188?gclid=CjwKEAjwkrmhBRD49Mbm_MvruWsSJAAEDt13eYaBjDDw5eQcp7dYquAKnYjkvBOn3PCHHCksPH5guBoCSJHw_wcB&order=ASC
A w sygnaturce nadal 4770K :P
Jeszce tylko płyta główna która obsłuży 64 GB RAM i można zacząć grać w mario.
Mi klatkuje w 1280x1024 i muszę obniżać detale >:(
Nie no ale na serio to co Ty na tym chcesz odpalać? 3 Watch Dogsy na raz czy co :P
Chyba że robisz przygotowania na GTA 5 :)
a bym czekał i zobaczył co wypuści AMD, ptaszki ćwierkają że czerwoni mają coś w zanadrzu.
Styczeń i wszystko się wyjaśni.
Nie no ale na serio to co Ty na tym chcesz odpalać? 3 Watch Dogsy na raz czy co :P
Chyba że robisz przygotowania na GTA 5 :)
Co?
Lateralus
Mogłeś zaczekać - ta 770tka długo by Ci posłużyła, a najwięcej na sprzedaży stracisz teraz bo jest "hajp" na nową serię co sztucznie zaniża cenę starszych modeli.
edit.
można było je złapać za 1300zł
Za 1300 nie widziałem, ale masa za 1400, ale nie ma co się dziwić - jest masa nakręconych jest podwyżka. Oprócz tej podwyżki z 760tką było tak, że była po 850 i stopniowo od czerwca podnosili i pod koniec września wielka obniżka z 950 do 850. "Byznes is byznes"
Najlepsze jest to, że jak pojawiły się 970 można było je złapać za 1300zł (nie referencyjne) a teraz...200-300zł poszło do góry. Ja jednak zostaję ze swoim poczciwym 280X i czekam na styczeń :)
[20]
Dokładnie tak. Podkład przed gta 5 :) no i na pewno coś jeszcze wyjdzie mega wymagającego, to mi to już uciągnie.
Shadow of mordor przetestowany. Na ultra śmiga bez zająknięcia.
Tylko nie wiem czego tam w ustawieniach pisało że ultra =6gb
GTA 5 obsłuża duzo nizsze modele spokojnie gtx 660 jzu pociagnie
Bart2233 - AMD ma wypuscic nowe grafiki dopiero w polowie 2015....ale na poczatku roku maja byc nowe karty od Nvidi , wiec ja czekam, tez chce 970 ale poczekam az stanieje bo poki co 7850 mi styka, nawet w bf 4 na ultra(wylaczone wygladzanie ) moge grac w 1080p
Ja obecnie mam ATI 6970, na płynność w grach nie narzekam. W styczniu możliwe że będę wymieniał na coś mocniejszego ze stajni GF... ale jeszcze nie jestem pewien. Większość gier chodzi na max detalach, ludzkie oko obsługuje do 30 klatek/sekundę później dla zmysłu wzroku nie ma różnicy. Komfort gry wiadomo że rośnie wraz ze wzrostem klatek ze względu na naszą reakcję. Zresztą człowiek lepiej się czuje jak ma potwora w skrzynce a nie dziadka :)