witam,
jest do sprzedania kawalek ziemi pod wroclawiem. z roznych powodow wlasciciel chce sprzedac ten grunt bez posrednikow. i teraz pytanie do GOLowiczow: gdzie sie oglaszac w internetach? gazeta.pl? siakies inne strony?
niestety nie 'siedze' w temacie wiec nie za bardzo orientuje, dlatego tez licze na jakies sugestie, poniewaz zapewne przynajmniej kilku GOLasow budowalo domy, czy mialo/ma zawodowo cos wspolnego z nieruchomosciami.
z gory dzieki za wszelkie info
Poszukaj na allegro aukcji, gdzie ludzie sprzedają usługę zamieszczania ogłoszeń i tam w treści aukcji będzie lista serwisów do których dodadzą ogłoszenie. I dodajesz do tych serwisów swoje.
Jak kiedyś zamieszczałem ogłoszenia tego typu to właśnie tak pozyskiwałem adresy (są na tych listach zawsze najczęściej odwiedzane serwisy, więc i serwisy typu wpisz w google: "nieruchomości wynajem" też tam będą).
Tylko ja miałem za zadanie pchać gdzie się da, nie tylko tam gdzie wchodzi 90% internautów.
Gratka, otodom - masz już dwa największe serwisy.
A niechęć do pośredników jest zrozumiała to JEDYNE co oni robią to wrzucają ogłoszenie na te serwisy :D
Hakim, graf - dzieki. rzuce okiem wieczorkiem jak wroce do domu.
ktos jeszcze ma jakies pomysly?
NIENAWIDZE posrednikow nieruchomosci. Jak widze ogloszenie z takiego biura to od razu ide dalej. Nigdy nie biore ich nawet pod uwage.
kjb -> sam ostatnio szukałem lokalu na wynajem. To coś nienormalnego. Wystawią dwa ogłoszenia na allegro i gratce, a ile biorą? Równowartość jednego czynszu od właściciela i najemcy. Biorąc pod uwagę, że miesięczny koszt wynajmu to przeszło 2000zł - agencja zgarnia ponad 4000zł netto. Za jedną transakcję...