Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Forlorn World Tactics | New Dawn | Day of the Mutants - polskie gry w klimatach postapo

30.07.2012 12:44
1
zanonimizowany699788
10
Legionista

Forlorn World Tactics | New Dawn | Day of the Mutants - polskie gry w klimatach postapo

Witam.

Swego czasu ekipy moda do Fallout 2 pt. Polish Wasteland oraz niezależnej gry Trinity, porzuciły swoje ówczesne projekty i połączyły się w jeden zespół tworzący grę Forlorn World - "rolpleja", którego akcja miała toczyć się w spowitej post-nuklearną zimą Polsce. Wiadomo mi, że ekipa nie podołała swoim ambitnym planom stworzenia rozbudowanej gry cRPG i ostatecznie projekt przybrał formę gry taktycznej pt. Forlorn World Tactics. Do niedawna w necie można było znaleźć oficjalną stronę projektu (notabene nie zawierającą żadnych konkretnych informacji), jednak jakiś czas temu strona zniknęła z serwera i nie wiadomo co dzieje się z projektem.

Parę lat temu natrafiłem też na projekt New Dawn, cRPG którego akcja miała toczyć się kilkaset lat po uderzeniu w Ziemię komety. Z tego co widzę w bazie GOL, prace nad grą zostały wstrzymane.

Techland przez jakiś czas pracował nad grą Day of the Mutants, którą można znaleźć w bazie GOL, ale w końcu wstrzymał prace.

Jeśli ktoś posiada jakieś informacje na temat tych projektów, to będę wdzięczny jeśli się nimi podzieli.

Jak na razie ze znanych mi polskich gierek postapo, tylko Afterfall dotrwał do końca, niestety z takim skutkiem jaki widać... Choć i tak w niczym nie przypomina Burżuazji, którą na początku miał być, a szkoda.

Pozdrawiam.

30.07.2012 12:48
😊
2
odpowiedz
zanonimizowany293901
40
Legend
01.08.2012 11:02
3
odpowiedz
zanonimizowany699788
10
Legionista

meryphillia, dzięki za cynk, nie wiedziałem, że powstaje gra wideo w uniwersum Neuroshimy.

Może ktoś ma coś do powiedzenia nt. ww. przeze mnie gier?

11.08.2012 11:15
4
odpowiedz
zanonimizowany699788
10
Legionista

Przypomniał mi się jeszcze jeden tytuł. Sigonyth: Desert Eternity, gra MMO nad którą prace zostały wstrzymane. O ile dobrze pamiętam, gra fabularnie nie wpisywała się dokładnie w nurt post-apo, ale realia jej świata były osadzone mocno w klimatach.

19.08.2012 11:06
5
odpowiedz
zanonimizowany699788
10
Legionista

Swego czasu tworzono też gierkę Shell-Pit. W pewnym momencie projekt został porzucony, a ekipa go tworząca połączyła się bodajże z zespołem pracującym nad Trinity, zanim i ten projekt został wstrzymany.

26.08.2012 09:06
6
odpowiedz
zanonimizowany699788
10
Legionista

Wiem, że użytkownik LooZ^ jest zaangażowany w projekt Forlorn World Tactics, więc jeśli ktoś ma z nim kontakt to prosiłbym o zachęcenie go do wypowiedzenia się na temat projektu.

Forum: Forlorn World Tactics | New Dawn | Day of the Mutants - polskie gry w klimatach postapo