http://cyfrowypolsatnews.pl/news.php?readmore=3838
Jak dla mnie to mega pozytywne zaskoczenie. Sam fanem akurat tej produkcji nie jestem ale esport uwielbiam. To dobry znak dla nas graczy i całej branży. Jak by nie patrzeć tv ciągle ma wielką siłę przebicia i pomimo zadomowienia się transmisji z takich rozgrywek na twitch.tv obecność w mainstreamowych mediach to krok do przodu.
Blibs kiedyś F1 też była w niszowej stacji tv4. Nie od razu Lesko zbudowano :D
Wow, zaskoczenie. W LOLa nie gram, nie interesuję się również turniejami w tej grze, ale to dobrze rokuje na przyszłość innych gier esportowych.
Kto będzie komentował?
Szkoda, że niszowy kanał, ale i tak to duży krok w przód. To nie to samo, co transmisja The International 4 na ESPN, ale to i tak dobrze. Sam LoLa praktycznie nie oglądam (dopiero dzisiaj obejrzałem ostatni z meczy półfinałowych), ale finał chętnie zobaczę. Szkoda, że trzeba będzie wstać w niedzielę o 8:30 :(
W projekcie maczaja palce ludzie z cybersport.pl czyli de facto ci którzy pomagaja organizować IEM w Polsce.
Więcej info wkrótce na www.cybersport.pl
[3]
Tybek, LeoFromKorea i Vander - czyli będzie to po prostu puszczanie Twitcha na kanale telewizyjnym - zwykła retransmisja chociaż fakt zainteresowania się esportem zacny.
E-sport się rozwija w Polsce w coraz szybszym tempie. Miło coś takiego widzieć w TV, aż z ciekawości włączę ten kanał i zobaczę jak to wygląda, szczególnie że to chyba po raz pierwszy gry pojawią się na żywo w jakieś stacji telewizyjnej.