Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Fantasmagieria - Podcast 191 - “Wydanie specjalne: Fest kulturalnie”

14.11.2011 22:55
😊
1
Zangieov
190
Konsul

Fantasmagieria - Podcast 191 - “Wydanie specjalne: Fest kulturalnie”

Czasami się zdarza, że siła wyższa nie pozwala nagrać nowego odcinka, nawet w najgorętszym dla graczy okresie, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. W dwóch ostatnich odcinkach musiałem odrąbać tępym tasakiem część lub nawet całość kącika kulturalnego. Robiłem to z ciężkim sercem, gdyż rozmowy były ciekawe, ale rozciągnęły się nam na takie kilometry, że audycja musiałaby trwać dwie i półgodziny. Obiecałem sobie wtedy, że wykorzystam te fragmenty w specjalnym wydaniu i oto jest, odcinek w stu procentach kulturalny.
Opowiemy o czterech filmach: Meduzy (2007, reż. Shira Geffen, Etgar Keret), Erratum (2010, reż. Marek Lechki), Drive (2011, reż. Nicolas Winding Refn) i The High Cost of Living (2010, reż. Deborah Chow).
Najwięcej miejsca poświęciliśmy muzyce. Rozmawiamy nie tylko o tym czego warto posłuchać, czy o trendach, ale przede wszystkim o tym jak szukać nowych interesujących kawałków i czy np. radio musi być sztampowe. W rozmowie wspominamy m.in. o takich artystach jak St. Vincent, Björk, Laura Veirs, czy zespołach Coldplay, Arcade Fire, itd.
Utwór otwierający: VinceArth - Mashup - Beyond Monday_More Lazers (The Glitch Mob & ediT).
Zapraszamy do słuchania i komentowania!

http://www.fantasmagieria.net/?p=249

Forum: Fantasmagieria - Podcast 191 - “Wydanie specjalne: Fest kulturalnie”