Witam
potrzebuję zakupić drukarkę laserową:
- możliwość skanowania/kopiowania
- ekonomiczną (jeśli chodzi o koszt wydruku jednej strony jak i o zakup nowych tonerów)
- stosunkowo dobrą jakość wydruków Kolorowych jak i czarno białych (drukarka będzie używana w przedszkolu do drukowania tak tesktu jak i dyplomów/laurek/pomocy itp)
- Cena do 2000 PLN
dzięki za pomoc !!
[5] tak, a to dosyć duży plus przy nieregularnych wydrukach.
całkiem niezłe opinie zbiera ten Canon:
Chętnie pośledzę ten wątek.
Sam szukam takiego kombajnu z tacką do skanowania w cenie do 3-5tys.
U mnie w firmie używanych jest kilkanaście drukarek laserowych HP, lecz tylko bw.
Pod tym względem urządzenia tej firmy są maksymalnie niezawodne i godne polecenia.
Niestety nie wiem jak wypada wersja z kolorem - jaka jest jakość wydruku. No ale ogólnie HP w laserówkach dla firm moim zdaniem jest rewelacyjna -duża ilość zamienników tonerów też jest plusem.
Co do urządzeń laserowych kolorowych to miałem do czynienia tylko z OKI. Jakość wydruku bardzo dobra, jednak ta drukarka była strikte pod kolor przeznaczona więc nie powiem Ci jak to sie przekładało na wydajność. Jedyny mankament OKI - brak zamienników.
Podsumowując, z mojej strony bym Ci polecił rozejrzeć się nad drukarkami HP lub OKI.
Jednak z tak niskim budżetem jak na urzadzenie wielofunkcyjne kolorowe będzie ciężko coś wybrać.
Edit:
Hmm choć jak teraz ogladam ceny to aż tak źle nie ma ;)
Edit2:
Swoją wcześniejszą wypowiedź opierałem na doświadczeniach ze zwykłymi drukarkami (nie wielofunkcyjnymi), posiadającymi duża wydajność miesięczną.
Z tego co teraz widzę, dział urządzeń wielofunkcyjnych nieco inaczej wygląda i można coś dorwać o wiele tańszego. Także z tego tytułu potraktuj moje wypociny ulgowo ;)