Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Drukarka Brother DCP-195C problem.

20.11.2012 22:01
😍
1
Ayu Chan
9
Legionista

Drukarka Brother DCP-195C problem.

Cześć Wszystkim c:
Otóż, Kochani, mam problem. Wczoraj dostałam w swoje łapki drukarkę (nową, ze sklepu) Brother'a DCP-195C. Nie dość, że musiałam dokupić kabelek, to jeszcze dzisiaj przyprawiła mnie o niezłego wnerwa. Otóż, kochana drukareczka została przeze mnie zainstalowana pomyślnie (przynajmniej według komputera). Teraz się domaga o sprawdzenie jakości wydruku. I tu pojawia się problem - wsadzam papier, tusz i inne niezbędne dla niej duperele, po czym naciskam na guziczek podany w instrukcji. Drukarka szykuje się do wydruku, po czym wywala papier bez żadnego maznięcia tuszem. I tak już od.. Ach, nie chce mi się liczyć.. W każdym razie, czy zrobiłam coś nie tak? Czy Wy też macie/mieliście taki problem? .__.
Z góry dziękuję <3

20.11.2012 22:03
2
odpowiedz
zanonimizowany878536
2
Chorąży

Miałem podobny problem, ale po jakimś czasie nie używania. Mianowicie dysze były zatkane i używając opcji w menu trzeba było je przeczyścić. Po 5-6 czyszczeniach drukowało normalnie.

20.11.2012 22:07
3
odpowiedz
Ayu Chan
9
Legionista

U mnie jest ten problem, że nie mogę wejść w menu, z racji na to, że muszę "przetestować" drukarkę. Trochę mało logiczne, ale żyje się dalej..
Chętnie bym spróbowała, ale, jak mówiłam, nie mam jak .__.

20.11.2012 22:09
4
odpowiedz
zanonimizowany878536
2
Chorąży

W takim razie wskaż, że źle wydrukowane jest, drukarka chyba powinna wtedy sama zaproponować czyszczenie.

20.11.2012 22:16
5
odpowiedz
Ayu Chan
9
Legionista

Albo zgłupiałam do końca, albo tutaj nawet czegoś takiego nie ma. Za to, wciąż wyskakuje piękny błąd "Brak papieru", kiedy wsadziłam tam pół ryzy

20.11.2012 22:18
6
odpowiedz
zanonimizowany878536
2
Chorąży

Pamiętaj że musisz tam odpowiednio dopasować rozmiar papieru w podajniku.

20.11.2012 22:20
7
odpowiedz
Ayu Chan
9
Legionista

To wiem (i trochę mnie to przytłoczyło) i moim zdaniem ustawiłam to dobrze. Bo trudno nie ustawić odpowiednich wymiarów dla zwykłej kartki A4.
Coś mi mówi, że zaraz ta drukarka wyleci przez okno c:

Forum: Drukarka Brother DCP-195C problem.