Cześć Wszystkim c:
Otóż, Kochani, mam problem. Wczoraj dostałam w swoje łapki drukarkę (nową, ze sklepu) Brother'a DCP-195C. Nie dość, że musiałam dokupić kabelek, to jeszcze dzisiaj przyprawiła mnie o niezłego wnerwa. Otóż, kochana drukareczka została przeze mnie zainstalowana pomyślnie (przynajmniej według komputera). Teraz się domaga o sprawdzenie jakości wydruku. I tu pojawia się problem - wsadzam papier, tusz i inne niezbędne dla niej duperele, po czym naciskam na guziczek podany w instrukcji. Drukarka szykuje się do wydruku, po czym wywala papier bez żadnego maznięcia tuszem. I tak już od.. Ach, nie chce mi się liczyć.. W każdym razie, czy zrobiłam coś nie tak? Czy Wy też macie/mieliście taki problem? .__.
Z góry dziękuję <3
Miałem podobny problem, ale po jakimś czasie nie używania. Mianowicie dysze były zatkane i używając opcji w menu trzeba było je przeczyścić. Po 5-6 czyszczeniach drukowało normalnie.
U mnie jest ten problem, że nie mogę wejść w menu, z racji na to, że muszę "przetestować" drukarkę. Trochę mało logiczne, ale żyje się dalej..
Chętnie bym spróbowała, ale, jak mówiłam, nie mam jak .__.
W takim razie wskaż, że źle wydrukowane jest, drukarka chyba powinna wtedy sama zaproponować czyszczenie.
Albo zgłupiałam do końca, albo tutaj nawet czegoś takiego nie ma. Za to, wciąż wyskakuje piękny błąd "Brak papieru", kiedy wsadziłam tam pół ryzy
Pamiętaj że musisz tam odpowiednio dopasować rozmiar papieru w podajniku.
To wiem (i trochę mnie to przytłoczyło) i moim zdaniem ustawiłam to dobrze. Bo trudno nie ustawić odpowiednich wymiarów dla zwykłej kartki A4.
Coś mi mówi, że zaraz ta drukarka wyleci przez okno c: