Jestem tu nowy; ostatnio nabrałem ochoty w pogranie w coś; kiedyś mnie bardziej ciągnęło do gier, a teraz znowu;) Mniejsza jednak z tym.
Chciałbym zagrać w interesujące mnie, starsze już nieco tytuły takie jak FEAR 1 i Deus EX Human Revolution (akurat te na ten moment sobie "upatrzyłem), niestety napotkałem problemy z dostępnością do tych gier - i nie chodzi o to, że mimo już kilku lat od premier nie można ich nigdzie kupić; problemem jest to, że mieszkam w Niemczech, bo o ile produkt w wersji polskiej można gdzieś znaleźć w polskich sklepach online(nawet w sklepie na tej stronie), to okazuje się, że do zakupienia/pobrania za opłatą jest tylko na terenie Polski. Od razu mówię, że wolałbym raczej nie korzystać z żadnych chomików etc., z wyjątkiem pobierania w razie konieczności spolszczenia.
I pytanie teraz, co mogę robić w takiej sytuacji? Czy kupić grę w wersji niemieckiej (wolałbym nie - chyba, że dałoby się później jakoś wgrać spolszczenie), czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji? A może zna ktoś polski sklep, również z możliwością kupienia nie tylko nowości, ale i starszych tytułów, który nie miałby problemów z wysyłaniem paczek za granicę?
Pomóżcie ;)
Deus Ex Human Revolution
Zakupic na Steam i wgrac spolszczenie - https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=189490816
F.E.A.R.
Na niemieckim Steam dostepne niestety nie jest, wiec pozostaje GOG - http://www.gog.com/game/fear_platinum i wgranie spolszczenia.
Dzięki za szybką odpowiedź, już kupuję i próbuję się w to bawić; mam nadzieję, że wszystko będzie działało jak należy.
Nie wiem czy FEAR w ogóle ci ruszy ? Grałem w nią kiedyś bez problemu. Zmieniłem teraz grafikę na lepszą i kicha. Właśnie wczoraj chciałem pograć w Fear EP i... aż się wystraszyłem. Gra ruszyła a po chwili ekran zamigotał i pc najpierw "uśpił' się a za chwilę wyłączył . Żeby nic nie brakowało "do szczęścia" to najpierw klawiatura przestała działać, jak by ją odłączono. FEAR - PM, 2 i 3 działają bez problemów. Co mi się porobiło ?!
Haha, no właśnie, pytanie czy pójdzie pod Win 8. O inne wymagania sprzętowe jestem raczej spokojny, bo gra jest sprzed dziesięciu lat, ale w wymaganiach systemowych jest bodajże ujęty tylko XP i Win 2000 albo "siódemka", nie pamiętam dokładnie, chyba za bardzo się napaliłem na tą grę a może być lipa :) Zaraz zobaczymy.
Ale to wszystko przez to, że zamówiłem już pudełkową wersję FEAR 3, a tak jak jest z filmami w kilku częściach, i tu chciałem wiedzieć co się działo od początku, uznałem więc, że warto przejść najpierw część pierwszą, później FEAR 2.
O inne wymagania sprzętowe jestem raczej spokojny, bo gra jest sprzed dziesięciu lat, ale w wymaganiach systemowych jest bodajże ujęty tylko XP i Win 2000 albo "siódemka", nie pamiętam dokładnie
Przeciez pod podanymlinkiem do GOGa jest napisane wyraznie:
Works on: Windows (XP, Vista, 7, 8, 10)
Fakt, nie zauważyłem tego, zasugerowałem się tym, co pisało na gry-online. Tym lepiej, więc gra powinna działać. FEAR kupiłem dziś rano na jakiejś stronie, pobrałem na steamie, znalazłem gdzieś jakieś spolszczenie, zaraz sprawdzam czy wszystko działa. Deus też się instaluje.
A, skoro kupiles na "jakiejs stronie", a nie na GOGu, to cholera wie - GOG swoje wersje dostosowuje do nowych systemow i generalnie dzisiejszych sprzetow, "jakas strona" juz niekoniecznie.
Gdybym wcześniej nie znalazł żadnego odnośnika do pobrania gry, skorzystałbym z linku, który w odpowiedzi podał kolega; na krótko przed założeniem tematu kupiłem jednak grę na Games Republic (to ta "jakaś strona"), znajdując odnośnik do tego sklepu jako jeden z proponowanych na gry-online. Gdyby nie zadziałało, spróbowałbym z propozycją kolegi.
Niektórzy się czepiają tylko:-)