Mam problem z uruchomieniem programu (na innym komputerze) napisanego w Microsoft Visual C++ 2010 z wykorzystaniem Allegro 5.0.5. Problem tkwi w dołączeniu potrzebnych bibliotek i np. pliku z czcionką. Aby plik .exe z katalogu Debug się uruchomił muszę tam najpierw przekopiować ową bibliotekę (allegro-5.0.5-monolith-md-debug) i czcionkę, a wolę, żeby to wszystko było już w pliku wykonywalnym. Podobny problem miałem z Allegro 4, ale wtedy w ustawieniach projektu zmieniłem w Runtime library z /MT na /MTd i program na innym komputerze się uruchamiał. Gdy uruchamiam czysty plik wykonywalny Windows informuje o nie znalezieniu ww. biblioteki. Ktoś wie jak to trzeba wszystko poustawiać w opcjach projektu, bo próbowałem już wielu możliwości.
Jeszcze jedno - na moim komputerze, gdy do katalogu z plikiem .exe przekopiuję bibliotekę .dll oraz czcionkę .ttf, wszystko śmiga - korzystam z Windows XP 32-bitowy. Natomiast na innym kompie - Windows 7 64-bitowy - nie działa ten program, nawet gdy przekopiuję tam te pliki. Próbowałem też instalować Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package, ale też to nic nie pomaga. Pomocy!