w ramach pomocy koleżeńskiej dostałem do dyspozycji stratusa 2.7 v6 automat. 2005
nigdy nie miałem stratusa i nie wiem jak to autko sie sprawuje. Chodzi o awaryjność ,koszty eksploatacji ,dostępność części itd itd.
mam możliwość w ramach rozliczenia by autko zagościło na dłużej .
jeżeli mieliście -macie doczynienia z ty modelem proszę o uwagi .
mam możliwość w ramach rozliczenia by autko zagościło na dłużej .
Bierz lepiej kasę.
z kasa jest problem a i autko sie podobuje))
Amerykaniec z automatem to raczej nigdy nie jest dobry wybór. Oni właściwie nigdy nie zrobili przyzwoitego samochodu. U mnie w rodzinie był kiedyś Buick Regal - zawieszenie jak kanapa, nie skręcał. Wielka i ciężka landara, ale wyróżniał się na ulicy. Jak padły hamulce to nikt tego nie potrafił zrobić.
Z zalet to pewnie dość trwały silnik, niezbyt wysilony, v6. Z wad to pali jak smok i pewnie pomyślisz o zatruciu go cyklonem B :( W środku obrzydliwy plastik jak to w amerykańcach.
Podsumowując - ja bym nie brał, ale zależy od ceny. Jak tanio, to w sumie czemu nie. Nie jest to najekonomiczniejszy samochód na świecie i na pewno nie ma najlepszych właściwości jezdnych.
po 2 dniach mogę powiedzieć że zawieszenie miękkie jak cholera. spalanie w granicach 11 .(trasa). tak że bidy nie ma poprzednik spalał 16 (probe 2.2).
Gazu nie założę . stoi u mnie zgazowany Voyager (robi za furgon) i starczy.
ja o amerykańcach mam dobre zdanie . w probe z 93 przez 2 lata nawet oleju nie wymieniałem . tylko że miał fajny myk _3 pozycje zawieszenia. Dodge jest raczej rzadkością i stąd moje wahania.
z ceną za auto dość dziwna akcja . sprawdzając na allegro ten model 20 K -30 K
ja mam w dokumentacji fakturę z komisu 13 K. myślę że za 15 K jestem w stanie go wyszarpać.
z wad to tylko obdrapany lakier na zderzaku (10 cm 2) oaz kawałek złuszczonego bezbarwnego lakieru na dachu.
jeszcze jedno pytanie . główny szybkościomierz jest w milach oczywiście z dublowany Km/
przebieg pokazuje 40 K ale czego ?
na karcie przy wlewie oleju ktoś nasmarował 36 000 km 11 06 2010
błąd mechanika przy przeglądzie ?
Loteria :)
Jeśli chodzi o hamerykańskie wozidła, to polecam ten blog opisujący życie z Crown Victorią w PL :D
przebieg pokazuje 40 K ale czego ?
Mil.
właśnie nie wiem ((
chyba mile