Żeby w XXI wieku nie było z Katowic bezpośredniego połączenia z Przemyślem! Tylko z przesiadkami! Jak się uda to tylko jedna ale często proponują dwie a nawet trzy!
Raz z rok temu pamiętam że był bez przesiadki ale ku..a o 2:34 w nocy! No niech ich strzeli h.j!
To pamiętam jak byłem mały to był taki bezpośredni. Bodajże jechał ze Szczecina bezpośrednio na Przemyśl!
Dla mnie podróże pociągiem to tylko w większej grupie, wuda i jazda do celu.
Jak czas jest ważny i komfort to lepiej była bla car albo autokary
Bo Polacy wciąż nie umieją się posługiwać językiem polskim.
A tak poważnie - kolej jest taka, bo Polska to wciąż k...o biedny kraj.
Pamiętam. Był z Przemyśla do Słupska przez Kraków, Wrocław, Szczecin. Teraz do Słupska też jest, ale już przez stolicę. Nie tak dawno dość mocno modernizowali tory, ale niewiele się na to zdało, bo w większości przypadków czas przejazdu niezbyt się skrócił.
W sumie gryzie mnie i gryzie i walnę betonem z czarnym humorem
https://www.gry-online.pl/forum/kto-na-to-pozwala-ukrainski-marsz-w-przemyslu/zfdaba6a?N=1
Tak się kończą zabawy i może to już nie nasze miasto i dlatego tak XD
Z całym szacunkiem dla Przemyśla, ale to jest małe miasto. Trudno, zeby PKP laczyla bezposrednim pociagiem kazde tej wielkosci miasto z kazdym innym.
Jeździłem koleją w Polsce, a także na zachodzie, w Ukrainie, Węgrzech, Rumunii.
Nie narzekaj na polską kolej, bo w skali globalnej nie wypada wcale tak źle.
A co do połączenia z Przemyślem... Problem jest na trasie Katowice-Kraków. Niestety jest to gruba polityka i przekręty. Ma to związek z autostradą A4 oraz pasażerskim transportem drogowym właśnie z Katowic do Krakowa.
Dlatego nie ma alternatywy. Do Przemyśla jedziemy z Krakowa, albo z Częstochowy.