http://www.joystiq.com/2013/04/03/disney-closes-lucasarts/
http://www.vg247.com/2013/04/03/disney-shuttering-lucasarts-game-publishing-arm/
Koniec z grami z uniwersum Star Wars :(
Mógł by ktoś wykupić licencję na gry :/
Niech Disney wyprodukuje więcej tych badziewi co teraz lecą na Disney Channel tego się oglądać nie da.
Jeden komentarz dobrze opisał cała sytuację:
the mouse ate it!! the fucking mouse ATE it!!!
Koniec z grami z uniwersum Star Wars :(
Pierwszy akapit z jednego z linkow.
“After evaluating our position in the games market, we’ve decided to shift LucasArts from an internal development to a licensing model, minimizing the company’s risk while achieving a broader portfolio of quality Star Wars games.
Bylo do przewidzenia, Disney wydaje gry na wlasna reke, wiec na dwa fronty wydawac nie bylo sensu. Wszystko bedzie teraz wychodzic pod szyldem Myszy.
Jeszcze jedno. Taki placz ze zamkneli, ale jesli to co cytowalem brac jako zapowiedz ze LukasArts bedzie dawac licencje innym, to mozna sie spodziewac duzej ilosc gier SW od np Obsidianu i bedziecie miec wyczekiwanego KOTORa 3.
Jakieś gównanie bajeczki Star Wars, teraz będą. Wole nie wiedzieć, jak ta seria się niedługo stoczy.
Mógł by ktoś wykupić licencję na gry :/
tak tak, ktos moglby wykupic licencje na sw, seems legit
Pitolicie hipolicie, i tak Disney jako wlasciciele by decydowali o grach? Do Avengers ktos wam wrzucil myszke miki? A teraz zobaczcie kto te nowe filmy Marvela robi.
Po co? Po co? :( LIcencję mają, ale co będzie z tymi fajnymi grami?
PL:
http://tegry.pl/News/2610/Disney_zamyka_LucasArts_wszystkie_jego_projekty_anulowane
@up- Nico. Pewnie nie pasuje do ogólnej koncepcji rozwoju firmy, wizerunku, itp...
- Lucas Arts przestał istnieć, Disney nie chce osobiście tworzyć gier Star Wars, bo to ryzyko inwestycyjne
- Disney będzie sprzedawał licencje na gry Star Wars innym firmom (pewna kasa bez ryzyka)
- Star Wars 1313 zostało więc skasowane
Przez to, że Disney kupił LucasFilm nigdy nie zagracie w tę grę: http://www.abload.de/img/untitled-2pd9fz.gif
Wszyscy, którzy twierdzili, że sprzedaż Star Wars Disneyowi nie wpłynie w ogóle negatywnie na markę mogą się teraz biczować.
[15]
A co to za gra?
I ogolnie powiedzcie, co ostatnio dobrego wyszlo ze Star Wars? Bo z rzeczy ktore wyszly nie mowiac o ich jakosci kojarze Swotora i Kinecta wiec delikatnie mowiac niewypały.
1313.
Nic dobrego od wielu lat, co nie znaczy że zamknięcie całego interesu poprawi tą sytuację. Od prawie dekady systematycznie starało się LA zabić całą sympatię i zdusić sentymenty u graczy wydając paściaki.
Generalnie oglądane pląsy w 'Star Wars Kinect' wyglądają jak konwulsyjne wymioty obumierającego organizmu, z dzisiejszej perspektywy :) Trzeba będzie uczcić sesją w Jedi Academy.
Child of Pain
Naprzykład KOTOR, a SWTOR nie był zły. No i dwie części The Force Unleashed, które może nie były hitami, ale przyjemnie się w nie grało.
Może jest choć Cień szansy na KotOR'a III
Słowa stare, ciekawe czy aktualne...
Obsidian: "We Would So Love To" Make KOTOR 3"
A ludzie stekajacy o Kotora 3, przeciez macie Swotora, to jest sequel do Kotorow. Szczegol, ze gra to kupa i jest klapa finansowa.
[18]
Pytalem ostatnio a Ty wyciagasz tytul sprzed 10 lat, nonsens. No i Kotora 2 robil obsidian wiec nadal czekam na przyklady.
[19]
Obsidian moze sobie chciec zrobic Kotora 3 tak jak ja chce Maybacha Rydzyka.
Szkoda mi Star Wars: 1313 :(
Chciałbym zobaczyć wpis, że 1313 został anulowany. Poza tym dziwna polityka kupili Lucas Arts za duże pieniądze i skasowali wszystkie zaczęte projektu ? A co z licencjami ?, bo chyba po to kupili Lucas Arts a nie dla geniuszy którzy tam pracują ?
Kolejna sprawa Kinect Star Wars to była podobno jedna z najlepiej sprzedających się gier i to o ile się nie mylę także w Polsce :]
Haha Po SW 1313 fani liczyli na Battlefront III oraz zakończenie serii The Force Unleashed > Pss.
Mistrzu Miki niech moc będzie z tobą.
Kaczor Donald jako nowy Imperator.
Jedyną grę jaką sobie od nich przypominam to Secret weapons over Normandy (miałem demko).
Poza tym dziwna polityka kupili Lucas Arts za duże pieniądze i skasowali wszystkie zaczęte projektu ? A co z licencjami ?, bo chyba po to kupili Lucas Arts a nie dla geniuszy którzy tam pracują ?
Disney kupił LucasFilm. LucasArts to tylko część tej transakcji. Przede wszystkim chodziło o prawa do SW a nie o jakieś głupie gierki. Sorry.
Anulowali tak ciekawie zapowiadającą się grę, pod której wrażeniem było na pewno wielu graczy i fanów SW...
Jedna z rewelacji targów E3, a tu takie coś... To mogła być pierwsza poważna i dobra gra w uniwersum SW od wielu lat.
Teraz już się nie dziwię czemu ludzie tak się obawiali tego wykupienia.
Podobno jest szansa, żeby ktoś wykupił licencję na 1313, więc jest jeszcze nadzieja.
A pamiętacie legendarne Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast czy też Jedi Academy, z tego co widzę to już nie zobaczymy dobrej gry z tego uniwersum.
--->Raistand - faktycznie kupił LucasFilm i LucasArts - co i tak jest dziwne, że zaczął od skasowania studia. Jednak moje pytanie pozostaje otwarte co z licencjami na gry ze świata SW ? Disney wypowiedział się co będzie z nimi robił ? No i gdzie jest napisane, że 1313 został anulowany ? Jest jakaś oficjalna informacja w tej sprawie ?
--->Raistand - faktycznie kupił LucasFilm i LucasArts - co i tak jest dziwne, że zaczął od skasowania studia. Jednak moje pytanie pozostaje otwarte co z licencjami na gry ze świata SW ? Disney wypowiedział się co będzie z nimi robił ? No i gdzie jest napisane, że 1313 został anulowany ? Jest jakaś oficjalna informacja w tej sprawie ?
Gry w uniwersum Star Wars beda tworzyly studia w oparciu o licencje. W taki wlasnie sposob powstawaly najlepsze gry z uniwersum Star Wars. Czy sa jakies powody do placzu? Zdecydowanie nie.
Mimo ze jestem fanem Star Wars to Star Wars 1313 jakos mnie nie zachwycil. Czyzby ludzie sie zachwycali ta gra tylko dlatego, ze od dawna nie wyszla zadna dobra gra w swiecie Star Wars? Czy poprostu ja nie zauwazylem tego "drzemiacego potencjalu"?
NIEEEE!
Masakra :(