Osoby, które kupiły wersję pudełkową Dishonored w Polsce (wcześniej widoczną jako Dishonored RHCP) nie powinny póki co interesować się tym DLC. Kupienie klucza do Dunwall City Trials i próba aktywacji skończy się niepowodzeniem, gdyż okaże się, że nie mamy Dishonored (mimo że go mamy na naszej liście).
Podobny przypadek miałem ze Skyrimem i Dawnguard (oczywiście nie wydanym wtedy jeszcze oficjalnie przez Cenegę), tyle że w wypadku Skyrima klucz się dodał i mogłem normalnie grać w Dawnguard zanim ten pojawił się w Polsce. Natomiast z Dishonored są problemy.
Tak więc nie radzę kupować klucza zza granicy w tym wypadku. Musimy czekać na to aż "Nasz Wielki, Zajebisty i Najlepsiejszy Dystrybutor Gier Komputerowych Na Świecie" Cenega Poland miłosiernie doda do swojej oferty DLC do Dishonored w sklepie muve :/
Cenędza, znowu się popisała... -.-
@_Luke_
Tak jak wyżej napisałem, ze Skyrimem zadziałało, sądziłem że zadziała również z Dishonored.
Póki co napisałem do Supportu Steama prośbą o wyjaśnienie sytuacji (błąd mówi, że nie mam gry na koncie), ale sklep zapowiedział, że jeśli Support nie pomoże mi z aktywacją, zwrócą mi pieniądze.
Z Falloutem NW od nedzy tez mialbys taki sam problem, Skyrim to wyjatek od reguly.
@_Luke_
Dzięki. Póki co nie mam tej gry, ale dobrze wiedzieć na przyszłość.
A ten wątek niech będzie informacją dla innych, by się nie bawili w takie rzeczy, póki ktoś nie potwierdzi czy się da aktywować.
Jak dostanę odpowiedź od Supportu Steam to przedstawię ją tutaj. Może w jakiś magiczny sposób zmienią mi klucz na działający... Echh... Marzenia ściętej głowy...