Witajcie,
Zgłaszam się do was z uprzejmą prośbą o pomoc w sprawie laptopa.
Specyfikacja Laptop Dell Inspiron 5577, Intel i5-7300, 8 GB RAM, GTX 1050, 256 SSD
Mam problem z GPU i uchwyciłem to na zdjęciu. Otóż test bencharkiem nie udaje mi się prawidłowo,w ogóle w połowie nie pokazuje już animacji, a liczba fps spada do 3-5 tak jak na zdjęciu. Czy ktoś orientuje się dlaczego tak się dzieje ? Laptop nie był używany dość długi czas, aczkolwiek zainstalowałem najnowsze sterowniki i w panelu gforce expiernce ustawiłem kartę gtx1050 jako główną. Czy to możliwe, że karta graficzna uległa uszkodzeniu ?
No to zadałem ćwieka :D Może, chociaż ktoś ma pomysł co może być tego przyczyną ?
Jakie temperatury grafiki i procesora w czasie testu masz? Czy w czasie testu podłączyłeś zasilanie i jak masz plan zasilania ustawiony?
Piotrek.K Niestety test z supportu Della nie startuje :-( cały czas mam gathering your test information i już tak od ponad 20 minut. Chyba, że to tyle trwa i po godzinie zbierania informacji rusza ?
czapla43 Zasilanie oczywiście podłączone a plan zasilania maksymalna wydajność. Temperatur niestety nie mam jak sprawdzić, aczkolwiek wiatraki nie wariują ogólnie przy tym teście i pracują na średnich obrotach.
Problem rozwiązany. Najnowszy sterownik Nvidia powodował tę sytuację. Usunięcie go i zainstalowanie trochę mniej aktualnego wszystko naprawiło. Dzięki za pomoc :-)