Witam. Jeśli ktoś posiada lub posiadał laptopa Dell Vostro 3360, miał solucje skąd pobrać sterowniki do camery i mikrofonu? Pytam ponieważ po formacie kompa nie mogę na stronie della znaleźć tych sterowników i przez to mi nie działa camera i mikrofon. Będę wdzięczny za pomoc i podesłanie linków. Z góry dziękuję za pomoc.
Właśnie z tego wszystko instalowałem i nic nie pomogło. Pokazuje że niby mikro i kamery nie wykrywa jak włączam np. skype
Do kamery nie powinno być sterowników - tzn Windows powinien sam sobie wykryć, mikrofon to sterowniki karty dźwiękowej.
W Menadżerze Urządzeń w Win masz kamerę lub jakieś nieznane urządzenie? W diagnostyce Dell (F12 przy starcie i wybrać Diagnostics) jest kamera?
W sumie to kamera i mikrofon w tym modelu są razem na jednej płytce - może tasiemka się wypięła (tu trzeba by zdjąć ramkę wyświetlacza, jest tylko na zatrzaskach i zobaczyć czy taśma jest dociśnięta do modułu = zdjęcie ramki str 23 + kamerka str 28 w poniższej serwisówce).
https://downloads.dell.com/manuals/all-products/esuprt_laptop/esuprt_vostro_notebook/vostro-3360_owner%27s%20manual_en-us.pdf
Dzięki za pomoc, udało się, musiał być lekki luz bo jak rozebrałem ramke, docisnąłem to wszystko od razu ruszyło i z automatu się zainstalowało. Masz u mnie piwko ;)
Skoro diagnostyka nie wykrywa kamery (w lewej belce czy w zakładce Config) to znaczy że to problem sprzętowy.
Zobaczył bym czy taśma nie wysunęła się z gniazda modułu kamery.