Witam, dzisiaj odbieram dedykowaną kartę graficzną (Gtx 960) w panel sterowania/dodaj lub usuń programy mam tylko " sterownik graficzny intel" waży on jakieś 75Mb, tylko to usunąć czy coś jeszcze? Oczywiście driver clenerem też przeczyszcze.
Już karta zainstalowana ale mam pewien problem, otóż pojawiają się błędy typu ,,menadżer okien pulpitu przestał działać,, itp.
Nawet jak chcę odświeżyć ,,indeks wydajności systemu,, to jest błąd, że nie można pisze ,,Program Narzędzie do oceny wydajności systemu Windows przestał działać,, ;/ Nawet nie mogę zmienić koloru ,,okienek,, systemu ;/ Nawet minimalizowanie i maxymalizowanie np. ,,mój komputer,, czy innego katalogu trwa troszkę dłużej i jakoś tak dziwnie. Far Cry 4 i Watch Dogs też nie działają i jest podobny komunikat.
GRID 2 śmiga na ULTRA w 1680x1050 i jest super płynnie, Tomb Radider 2013 też wszystko ok, Devil May Cry też ok. O co tu chodzi? Coś źle podłączyłem? ( ale wtedy te gry co działają super też by nie działały) Pożyczyłem od kumpla Crysis 3 - śmiga na ULTRA w 1680x1050 bez problemu.
Co już zrobiłem?
Wyciągnąłem kartę, podłączyłem monitor pod integre i wgrałem te sterowniki ( intel hd sterownik ekranu bo wcześniej je usunąłem niepotrzebnie chyba) Wszystko było super, aero działało, nie było żadnego błędu przy włączaniu systemu działał wybór koloru i przeźroczystości okieniek, ale jak podłączyłem GTX'a to już po pierwszym uruchomieniu ten sam błąd, co robić? Przeinstalowałem sterowniki ( najnowsze) od Gtx'a i dalej to samo. Mam Windows 7 oryginalny, ale wyłączyłem aktualizacje bo doprowadzały mnie do szału - nie mam Service Packa 1, właśnie go pobieram ze strony microsoftu, zobaczymy co będzie. Jak ktoś by coś podpowiedział to będę wdzięczny za pomoc :)
1. SP1 i wszystkie aktualizacje
2. po co bawiłeś się ze sterownikami intela? w niczym nie przeszkadzają
3. jak nie pomoze to format i instalacja wszystkiego od zera
Spóźniłeś się kolego ;)Instalacja SP1 pomogła i jest wszystko ok, dzięki :)
No odczytałem Twój post jak już wszystko zrobiłem, ale mimo wszystko dzięki za zainteresowanie się tematem :)