Gdy odpalam grę włącza się menu, po odpaleniu ustawień PC lub nowa gra i gdy minę pierwsze ustawienia wyskakuje w/w błąd.
Gdy przeskanowałem na steamie pliki, pokazuje że brak jednego pliku, ale nic z tym nie robi.
Próbowałem odpalić ze zgodnością oraz jako administrator, nic nie pomogło
Mam w7 64.
Męczę się z tym kolejny dzień, może ktoś wie co zrobić albo, zróbcie przynajmniej screen-a folderu z plikami DS PTD, może wtedy zauważę czego mi brakuje.
3 razy próbowałem w tym raz odinstalowałem steama z całą zawartością, niestety nic nie pomogło.
Jest to problem GFWL. Sprawdź link, to powinno pomóc.
forums.steampowered.com/forums/showpost.php?p=32498251&postcount=19
Tak, mam ten problem że z tego programu całkowicie zrezygnowano i przeniesiono na steam, jak próbowałem zainstalować windows live to nie mogłem się połączyć
Zrezygnowano i przeniesiono na steam, ale gra i tak korzysta z plików programu. Spróbuj zrobić jak w linku, ale nie musisz się logować do GFWL, tylko zainstalować odpowiednią wersje programu.
Nic nie zmienia... ściągnąłem ze strony microsoftu, ten link z postu nie działa.
Próba z ds fixem, to samo.
Najbardziej mnie dziwi że samo kliknięcie "ustawienia PC" wywołuje problem, może brakuje jakiegoś pliku z ustawieniami.
Dalej nic, musi brakować jakiegoś konkretnego pliku z ustawieniami, skoro błąd wyskakuje nawet klikając ustawiania
Ściągnąłem pirata z torrentow i ten sam problem, a wiem że u większości działa...
Poczytaj jeszcze tu, może któryś sposób pomoże. Jak nie, to wieczorem zrobię screena z plikami.
steamcommunity.com/app/211420/discussions/0/828937546073812403/?l=polish#p3
Ok będę czekał, właśnie z stamtąd ściągałem windows live czy jak to się tam zwie.
Zrobiłem to, również próbowałem odpalić na zintegrowanej karcie, bez skutku oczywiście
Wygląda zupełnie jak błąd z GFWL. Instalacja nowej wersji gfwl oraz fixa zawsze pomagało. Nie bardzo wiem, co można jeszcze zrobić. Spróbuj jeszcze tego fixa.
www.mediafire.com/download/7pjxwr7rret0p1x/DSfix.7z
Nie wiem czy już to próbowałeś, ale jeżeli masz gre na Steam to znajdź ją w swojej bibliotece, kliknij na niej Prawy Przycisk Myszy i wejdź w Properties (Właściwości) tam przejdź do zakładki Beta i w pierwszym okienku zmień z na "-dsptde-2.0- - Steam Build 2.0". Po tym gra powinna pobrać patch i działać bez Gfwl.
tak pobiera tylko 4 mega, które nic nie zmienia, właśnie to jest dziwne, chodzi niby o Gfwl ale nie mam pojęcia dlaczego.
Format nie pomógł, zainstalowałem na próbę na laptopie rodziców z tym samym Windowsem i wszystko w porządku ;/