Elo Pytanie jak w temacie , znalazlem liste kompatybilnych gier z padem , nawet wgralem dwie apki na ktorych tez jest lista z kompatybilnymi grami na pada, jak do fona podpinam przez przejsciowke pada od pc to te gry kompatybilne pad nie obsluguje , moze raptem 2 3 gry , a taki pad dedykowany do smartfonow i tabletow z andkiem obsluza wiecej gier? Pytanie to zadaje osobom uzywajacych pady pod andkiem. Pozdrawiam
A to nie działa tak samo ? W sensie że jak nie obsługuje jednego pada to obsłuży jakimś cudem ten dedykowany ? Przecież to jedno i to samo więc raczej jak gra jest niedostosowana to żaden pad nie będzie kompatybilny.
Ty mnie nie zrozumiales , znalazlem liste gier ktore pad obsluguje , ale ten od pc nie obsluguje pomimo ze w te gry mozna grac padem , dlatego pytam o pada android
Pad od pc mam dosc stary kupiony w czasach kiedy andka nie bylo i krolowala winda , wszyscy siedzieli przed kompami , wiec ten pad niema sterow pod andka
To już lepiej kup sobie normalnego pada od PS4 albo Xboxa One (tylko musi mieć bluetooth, pierwsze wersje chyba nie miały). Oba są kompatybilne z androidem przez bluetooth, a będziesz miał też do PC i jakość na pewno lepsza niż jakieś noł nejmy.
Ewentualnie jakiś zamiennik jak nie chcesz dużo wydać, na allegro widzę mnóstwo takich padów "uniwersalnych". Dedykowany dla androida to raczej bezsens.
jak podepne ten od pc do fona to samym fonem da sie sterowac jedynie co nie dziala to gry , wiec ten od ps albo xbox tez gier nie obsłuży
Toć wcześniej napisałeś, że pad ci nie działa, bo jest "stary i nie ma sterów pod andka" to skąd wiesz, że te też nie będą działać? Może masz pada pod direct input zamiast xinput to by mogło tłumaczyć wybiórcze działanie.
Zresztą popraw mnie jak się myle, ale z tego co znalazłem te pady "dedykowane" to po prostu najzwyklejsze pady tylko zwykle z jakimś uchwytem na smartfona. Ale poza tym niczym się nie różnią od reszty padów, korzystają z tych samych sterowników i standardów co pecety.