Witam,
Mam zamiar wymienić pare części w moim komputerze i nie wiem dokładnie czy wszystko bedzie działało tak jak należy.
Obecnie mam :
Karta główna : Gigabyte GA-A75M-S2V
Procesor : AMD A8-3850 2.9 x 4
Karta graficzna : AMD Radeon HD 6550D
4 Gb RAM
Zasilacz : Tracer P4 BECOOL 420W SILENT
A chcę zamienić zasliacz i kartę graficną na to :
http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=61448&s=69841
Czy to będzie dobrze działało ?
Tak będzie działało. Nie musiałeś zakładać 3 podobnych tematów, mogłeś to zrobić wszystko w jednym.
Poza tym, chyba poleciliśmy tobie HD7770, więc czemu wybrałeś HD7750? Te karty dzieli przepaść wydajnościowa, HD7750 to karta niewystarczająca już na obecną chwilę.
Niektórzy twierdzili że ten zasilacz nie będzie wystarczał. (nie na tym forum)
Więc musiałem jeszcze dożucić do tego nowy zasilacz a przez to musiałem wybrać troche tańszą karte.
APU A8-3850 + HD7770 zjada w stresie nieco ponad 200W(mierzyłem miernikiem), więc czy to będzie HD7770 czy HD7750 nie ma dla zasilacza znaczenia, on może paść nie dla tego że pobór prądu będzie zbyt duży, tylko dlatego że jest badziewny. Paść może nawet teraz.
Jeszcze mam małe pytanko.
Jak duży ma wpływ procesor na wydajność w grach ?
To znaczy jak mam taki AMD A8-3850 i karte Radeon HD7850 to czy potencjał tej karty i procka będzie wykorzystywany na maxa czy jednak czeba będzie zmienić procek lub karte żeby tak było.
Przy połączeniu A8 + HD7850, gry będą się krztusiły ze względu na słaby procesor, przez co karta graficzna nie wykorzysta swojego potencjału.