Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Czy Stanson w koncu wypil 20 litrow wody Eden?

22.06.2015 22:40
1
zanonimizowany832625
55
Generał

Czy Stanson w koncu wypil 20 litrow wody Eden?

Jak w temacie, niestety watek sie urywa w dniu zakladu.

http://forumarchiwum.gry-online.pl/S043archiwum.asp?ID=5259744

22.06.2015 22:46
Majezon
2
odpowiedz
Majezon
116
One Day, One Room

Z tego co kojarzę podobno jak się wypije litr wody na 11kg masy ciała to można umrzeć, także wątpię :P

22.06.2015 22:55
3
odpowiedz
zanonimizowany832625
55
Generał

Stanson to czlowiek legenda, ktory zasiada na parteonie i o ktorym pisze sie piesni i opowida historie dziecia przy ognisku.

Takze mysle ze te regula nie dotyczyla go.

22.06.2015 23:00
Kompo
4
odpowiedz
Kompo
212
Legend

Stanson to czlowiek legenda, ktory zasiada na parteonie

Na czym zasiada?

22.06.2015 23:05
5
odpowiedz
zanonimizowany30338
137
Legend

(...) i opowida historie dziecia przy ognisku.

Komu opowiada?

22.06.2015 23:07
piokos
6
odpowiedz
piokos
108
27 do 1

Stanson

Kto?

22.06.2015 23:07
marcin00
😈
7
odpowiedz
marcin00
105
Forumowy Wilk

Komu opowiada?
dzieciom, nie widać tego "ą" bez ogonka?

23.06.2015 00:23
8
odpowiedz
zanonimizowany933346
22
Generał

Z tego co kojarzę podobno jak się wypije litr wody na 11kg masy ciała to można umrzeć, także wątpię :P
Zastanawiam się jak? Czytam w necie to na forach jedynie ludzi piszą o tym, że nerki by nie wyrobiły. Ale widziałem też filmiki o tym jak ktoś wypił 5 litrów mleka na raz i od razu wszystko zwrócił. Nie wiem na jakiej zasadzie ktoś miałby umrzeć? Przecież jak już wspomniałem wyżej można taką wodę od razu wyrzygać albo odbytem wydalić z organizmu do bezpiecznej ilości.

O destylowanej to wiem, że wypłukuje minerały i jej nadmiar faktycznie szkodzi. O śmierci również słyszałem ale nie wiem czy to prawda.

23.06.2015 00:33
Szyszkłak
9
odpowiedz
Szyszkłak
214
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

ThrashMetal -> https://pl.wikipedia.org/wiki/Przewodnienie_hipotoniczne
Nadmiar tak samo jak niedobór szkodzi.

23.06.2015 00:33
10
odpowiedz
zanonimizowany956494
25
Legend

ThrashMetal
"Zatrucie wodą"

23.06.2015 00:40
Agent_007
11
odpowiedz
Agent_007
151
Kiss my Aces!

Nadmiar alkoholu też można zredukować korzystając z obu wylotów ale niektórzy czasem nie zdążają i umierają ;)

Wszystko w nadmiarze szkodzi. Ale czy akurat woda śmiertelnie... Pewnie znajdzie się jakiś potwierdzony przypadek gdzieśtam kiedyśtam że ktoś zmarł od zbyt dużej ilości wody w organizmie, choć pewnie to patologiczne sytuacje poparte wrodzonymi lub nabytymi dzięki chorobom dysfunkcjom organizmu.

W każdym razie to mimo wszystko woda, zdrowemu człowiekowi łatwo usunąć jej nadmiar i moim zdaniem ciężko ją przedawkować. Ja czasami po wydojeniu ciurkiem półlitrowej butelki wody nie potrafię się zmusić do następnego łyku, więc nie wyobrażam sobie jak mógłbym wlać jej w siebie tyle żeby wykitować.

Moim zdaniem sytuacja możliwa w bardzo ściśle określonych warunkach. Ale to tak na chłopski rozum, medycyny nie kończyłem ;)

23.06.2015 00:55
zloteuszy
12
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

[8] Zastanawiam się jak?

W prosty sposob - krew jest zbyt mocno rozrzedzona, komorki puchna, niedotlenienie organizmu i obrzeg mozgu, ktory tez puchnie.

23.06.2015 08:19
Łyczek
13
odpowiedz
Łyczek
228
The Chosen One

Nie wypił. Pisał o tym w tym słynnym wątku. Lekarz stwierdził, że to jest zbyt niebezpieczne dla niego. I bardzo dobrze. Przykład z USA, o którym było dość głośno w TV:
Wypiła 7,5 litra wody i zmarła!

Czy woda może zabić? Najwyraźniej tak i wcale nie chodzi tu o utonięcie. 28-letnia Jennifer Strange, matka trójki dzieci, zmarła w październiku 2009 r. w wyniku zatrucia wodą po tym jak wzięła udział w konkursie polegającym na wypiciu jak największej ilości wody bez korzystania z toalety lub wymiotowania.

Amerykańska lokalna stacja radiowa KDND-FM z Sacramento w Kalifornii, która organizowała ten konkurs, jeszcze przed jego rozpoczęciem otrzymała wiele telefonów od osób, które słyszały o przypadkach zatrucia wodą. Mimo to nie odwołano konkursu i co gorsza nie zdecydowano się na zatrudnienie lekarza na czas jego trwania.

Ofiara tej dramatycznej potyczki, 28 – letnia mieszkanka Kalifornii zgłosiła się do stacji, bo chciała dla swoich dzieci wygrać... konsolę do gier Nintendo Wii.

W walce o elektroniczny gadżet, jej uczestnicy musieli wypijać w 15-minutowych odstępach, najpierw po ćwierć litra wody. Gdy doszli do dwóch litrów wypitego płynu, porcja zwiększyła się do pół litra. Zasady były proste – odpadał ten, kto wstał do toalety lub zwymiotował.

W czasie konkursu radiowi DJ-e żartowali sobie z uczestników. – Czy ktoś już tam umiera? – pytał prezenter. – Jeszcze nie, ale ktoś jest już gotowy – odpowiadał inny.

W konkursie wzięło udział 20 osób, z których w końcu zostały dwie. Najlepsi mieli na swoim koncie po 7,5 litra wody.

Jennifer Strange musiała jednak zrezygnować z walki o nagrodę – bolała ją głowa, miała mdłości i pojawiły się problemy z błędnikiem. Poinformowała o swoim stanie organizatorów, a ci polecili jej... poczekać na korytarzu aż jej przejdzie. Nie wezwali nawet lekarza. Jennifer pojechała do domu cały czas wymiotując. Umarła, bo jej organizm nie był przygotowany na przyjęcie takiej ilości wody - zabiło ją zachwianie równowagi elektrolitycznej.

Rodzina Jennifer Strange zaskarżyła rozgłośnię, a stacja KDND-FM zwolniła dziesięciu swoich pracowników odpowiedzialnych za realizację programu. W 2010 roku sąd uznał radiostację odpowiedzialną za śmierć Jennifer. Jej rodzina otrzymała odszkodowanie w wysokości 16,5 mln dolarów.
Źródło: tvp.info

Forum: Czy Stanson w koncu wypil 20 litrow wody Eden?