Cześć , czy pójdą mi gry :
Fifa 16(lub 15) ,
Pes 2016 ,
Gta 5 ,
The Walking Dead ,
Watch Dogs ,
Na takim Komputerze :
Intel Pentium Dual Core G3258 2.166 GHz(dwurdzeniowy) ,
6 Gb Ram , DDR3,
AMD Radeon R7 240 2GB,
Windows 8,
GTA V chodzi lepiej niż Watch Dogs, ale wiele zależy od procka, który tu jest dość słaby.
lolek1111
Nie kupuj całego komputera, tylko części. Wyjdzie taniej i lepiej. A jak sam nie potrafisz złożyć, to za parędziesiąt złotych zrobią ci to w miejscu zakupu.
A który komputer bardziej sie opłaca kupić ? :
http://www.mediamarkt.pl/wroclaw-pl-dominikanski/komputer-stacjonarny-pcf-pc2-aqua-h8131840e,id-1059019
czy
http://www.mediamarkt.pl/wroclaw-pl-dominikanski/komputer-pc2-aqua-h8113258g,id-972961
@lolek1111 [6] Ani jeden ani drugi. Pamiętaj nie kupuj (szrotu) gotowców z sieciówek! Lepiej przejdź się do sklepu komputerowego (najlepiej kilku i zapytaj o komputer za xxxx zł i porownaj je na forach komputerowych) a jeśli masz znajomego w tej branży to jeszcze lepiej spytaj się go, a jeśli nie to poczytaj trochę o podzespołach, napisz na forach typu benchmark itp. gdzie zobaczysz kto jaką ma opinię i doświadczenie w doradzaniu i porównasz zestawy ze sklepów komputerowych (podkreslam jeśli nie masz znajomego w tej branży).
A co do tyk "komputerów" to do nowych gier się nie nadają. Po pierwsze co mi się rzuciło w oczy to karty graficzne DDR 3 to przestarzała już technologia (przykład karta GeForca DDR5 1GB jest dużo bardziej wydajniejsza niż ta AMD Radeon R7 240. I TO 2 GB!!!!! Procesor tez nie najświeższy radziłbym zainwestować w jakiś i3 lub i5, ram jeszcze możliwy 6GB jest ok, plyta główna moim zdaniem nie najlepsza i ZASILACZ TO PEWNIKIEM JEST Z CZARNEJ LISTY CZYLI CHIŃSKI ZŁOM (sam posiadam i3-3220T 2,8GHz, grafikę GeForca GTX 650Ti ramu 8Gb i wiedźmin działa i nie mam powodu do na narzekania).
Jak już było napisane wcześniej oba komputery to strasznie drogi złom (takie zestawy możnaby złożyć kilkaset złotych taniej)
@sieniX
Ogólnie masz rację, ale fakty trochę pomieszałeś.
Pamięć DDR5 nie istnieje - w kartach graficznych mamy GDDR5 która jest dość specyficzną wersją DDR3, na rynku dopiero co pojawiają się DDR4 więc na DDR5 poczekamy jeszcze minimalnie kilka lat.
Procesor nie jest stary, to właściwie jedna z nowszych konstrukcji intela(wydany rok temu). Procesor to najniższa półka dlatego nadaje się co najwyżej do komputerów biurowych.
@Legion 13 Dzięki za poprawienie mnie i nie zmieszanie z błotem, bo jestem żółto-zielony w te klocki ale się uczę :) (podszkalałem się jak kupowałem komputer składany w sklepie do tego przeznaczonym ;D ) ale karty z pamięcią DDR3 to nie najlepsza inwestycja, co do procesora to źle napisałem chodziło mi że do najświeższych gier to niezbyt, a i zasilacze jeden 250W a drugi 300W słabe i na 100% g**** chińskie, a i jeszcze poprawiam się odnośnie RAM'u to jest też prawdopodobnie chiński NoName więc cofam to co pisałem, dysk też pewnie NoName to możliwe że będzie głośny jak traktor.