Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Czy nagrywanie Bf3 da mi większą popularność na yt ?

04.11.2013 22:28
1
zanonimizowany857222
5
Legionista

Czy nagrywanie Bf3 da mi większą popularność na yt ?

Witam!
Od paru dni dręczy mnie pytanie: "Czy nagrywanie Bf3 da mi większą popularność na yt ?". Wiem że jest już Bf4 ale jakoś bardziej mi sie podoba 3. Zarówno wiele innych osób twierdzi ze w nowym Bf rozwinięto bardziej Multiplayer a nie kampanie. Wracając do pytania nagrywam na yt Bf3 a dokładnie co-op jest tam 6 misji. Jak sądzicie opłaca się czy raczej nie zabardzo?

04.11.2013 22:28
adam11$13
👍
2
odpowiedz
adam11$13
129
EDGElord

Lepiej Majnkrafta.

04.11.2013 22:35
Bezi2598
3
odpowiedz
Bezi2598
152
Legend

Nie da ci większej popularności nagrywanie BF3.

04.11.2013 22:36
4
odpowiedz
zanonimizowany857222
5
Legionista

Nie dzięki sprzedałem konto

04.11.2013 22:39
5
odpowiedz
zanonimizowany857222
5
Legionista

Znaczy według mnie sprawa wygląda tak że rockowe i rojowie oglądają tylko ich bo to są ludzie "popularni" mało kto się teraz wybije taka jest moja wersja

04.11.2013 22:52
6
odpowiedz
zanonimizowany793837
39
Generał

@McJumper bzdury gadasz. Ten gość nickiem "Rojo" nie jest popularny tylko dlatego, że "ma" jakaś wiedzę na temat kręconych gier. Każdy ci powie, że jeśli chodzi o niego, to nie można powiedzieć, żeby robił coś z sensem. Parę razy oglądałem jego wypociny i nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że ciągle słyszę przekleństwa i gadkę nie na temat tytułu. Rozumiem, można sobie poprzeklinać, ale jaki to ma sens w czasie nagrywania filmiku z gry ? Wielu ludzi przegląda youtube i nie zawsze muszą to być osoby ogarnięci umysłowo. Zazwyczaj są to małolaty, którzy dostali komputer od taty. Do takich ludzi przemawiają słowa typu k.. ch... gó... Stąd ta popularność.

Każdy ma szansę przebić się do youtuba. Twoim zadaniem jest odpowiedzenie sobie na pytanie, co chcesz robić na swoim kanale ? Chcesz robić let's playe ? A może, chcesz omawiać daną grę w sposób profesjonalny a nie pseudo profesjonalny ? W obu przypadkach wymagana jest nienaganna dykcja. Musisz być słyszalny bardzo dobrze (profesjonalny mikrofon) i do tego dobrze mówić. Nie możesz przeklinać non-stop, jak by ci to dawało jakiś szacunek... Wiedza na temat gier i jej branży, żebyś mógł się odnieść w przykładach do danych tytułów. To jest jakaś podstawa. Jeśli będziesz robił wszystko dobrze i nie według szablonu to szybko się staniesz popularny. Ludzie lubią słuchać konkretnych rzeczy. Możesz tez robić streamy na żywo. To jest niezły sprawdzian swoich filmików. W let's playeach jest mniej pracy, bo po prostu grasz na żywo i nagrywasz. To jak będziesz robił, zależy od ciebie. Ważne jest, żeby widz czuł się dobrze. Czyli musisz mieć dobry sprzęt, żeby nic nie haczyłi, lagowało podczas grania. Żadnych pixeli, czyli nagrywać musisz w co najmniej w 1280x720. Na dobry początek wystarczy. Możesz od razu brać nowe gry na tapetę. Battlefiled 4 nie da ci popularności bo.. kampania singleplayer jest słaba i krótka. Co najwyżej możesz robić filmik z multika i omawiać niezrozumiałe rzeczy, taktyki.. Powodzenia :D

04.11.2013 22:59
7
odpowiedz
zanonimizowany857222
5
Legionista

Dziękuję mam mikrofon pojemnośćowy komputer też super wiem o co chodzi filmy w HD ale chodzi mi.o to że mało osób przegląda inne kanały znam to z doświadczenia i od obserwaci kolegów jak i siebie

Forum: Czy nagrywanie Bf3 da mi większą popularność na yt ?