chodzi mi o to ile tak mniej więcej przy programie adsence można zarobić gdy film miał 10000 wyświetleń ?
złoty dwajścia dziewienć
edit. na tym forum gardzimy vlogerami
nie jestem vlogerem nawet nie wiem co to jest
ja się tylko pytam
nie wiedziałem że to takie forum
Dzięki :) Fajny kalkulator, ale i tak lepsze stawki mam w Sportowych Faktach.
[1]--> Jezeli faktycznie chcesz jakiejs pomocy, w zarobieniu na youtube to jest jedna mozliwosc:
Zwroc sie do Patryka Rojewskiego i jego community w komentarzach pod filmikami ( pod warunkiem, ze
faktycznie masz cos ciekawego do zaoferowania) i jezeli bedziesz mial szczescie, twoj content okaze sie
ciekawy, unikatowy, badz w jakikolwiek sposob oryginalny lub chwytliwy. Masz szanse na widzow.
Potem juz z gorki: partnerstwo, reklamy na kanale itd.
Nie mam pojecia, (jestem raczej sceptyczny ) czy ci sie uda, ale coz nie jestem nazbyt opryskliwym typem, wiec
mam nadzieje, ze choc troche ci pomoglem ;)
P.S. serio nie pytaj juz na tym forum poniewaz jak juz sam zobaczyles, wiekszosc forumowiczow to starzy internetowi wyjadacze ( nie mowie z autopsji :D ) ktorzy juz setki razy czytali tympodobne watki i bynajmniej nie sa pozytywnie nastawieni wobec kolejnych.
W Polsce
Youtube za 10 000 wyświetleń to mniej więcej 40zł
Adsense na stronie PL z dobrą marką i tematyką za 10 000 wyświetleń od 2 do 10 zł
W USA
Adsense na stronie amerykańskiej, po angielsku z dobrą marką i tematyką za 10 000 wyświetleń od 10 do 30 zł
To zależy od klikalności, typów reklam, tematyki strony i innych czynników.
Ja sobie liczę tak że jeżeli wszystko ze stroną jest OK to za 10000 wyświetleń banera powinieneś dostać 10 euro i to jest sukces.