Mam takie pytanie odnośnie battlefield 3.Jestem posiadaczem sytemu windows 7 32 bitowego i jestem ciekawy czy battlefield 3 pójdzie na 32 bitach a jak tak to będzie sprawował się gorzej niż na 64 bitach?
czy battlefield 3 pójdzie na 32 bitach
Tak
będzie sprawował się gorzej niż na 64 bitach?
To zależy od ilości zainstalowanego RAMu. Jeżeli masz powiedzmy 2-3 GB, to nie będzie różnicy. 4 GB i więcej różnica może być odczuwalna, bo system 32 bitowy nie zaadresuje wszystkiego i gra po prostu nie będzie widziała większej ilości. A na dużych mapach dużo RAMu się jednak przydaje.
ja mam 3 GB to i tak 64 bity nie są dla mnie
Gry ani programy wcale nie chodzą szybciej ,ale zauważyłem różnice przy pakowaniu/wypakowaniu plików winrarem itp
możecie odpowiedzieć czy na tym pójdzie bf3
procesor:ATHLON X4 750K 3,4GHz 4 rdzenie
płyta główna:Gigabyte A75M
dysk twardy:500GB (7200) 16MB SAT3
pamięć RAM:8GB DDR3 1333
karta graficzna:AMD HD6670 1GB DDR3 128bit
system operacyjny:DOS
prosze o szybką odpowiedz
Kolego kup lepiej konsole bo na tym sprzecie co podałeś pograsz w Battlefield-a 2 , trzeciej odsłony nawet nie odpalisz :)
jak to sprawdzałem z cyrs-em 3 i chodzi na śerdnich
a i kupiłem go jakiś miesiąc temu i moge wiele do niego wpakować
konrad4004, bf3 powinien Ci chodzić na high detalach. Nie słuchaj tego z [7], bo widać, że nie wie co pisze.
[11] Zmień grafikę na jeszcze lepszą skoro chcesz coś ulepszać, bo reszta styka.
Możesz kupić GTX 295 1792mb. Poczujesz znaczny wzrost wydajności.
http://allegro.pl/nvidia-geforce-gtx295-1792mb-gwarancja-i3027882457.html
dzieki a i stary powiedz co najlepiej dokupic do kompa chodzi o wnętrze podzespoły i inne
W zasadzie to komp jest w miarę OK, poza grafiką może szybszy procek na upartego. :)
ok dzięki czyli karte graficzną i jaki proponujesz procesor
Czy poczuję różnice gdy zmienię Windows 7 na 64bit mając 4 GB RAM(w tym momencie dostępne 3,25)?
nic więcej?