Witam. 10.02 odesłałem kartę graficzną GTX 1070 na gwarancję. Karta dotarła do sklepu jak i potem do producenta w ciągu 14 dni miałem otrzymać nową kartę ale pan ze sklepu 26.02 zadzwonił do mnie, że dostał informacje od serwisu Evgi, że nie mają mojej karty graficznej na stanie i czy chce czekać aż będą mieli czy wolę pieniądze. Postanowiłem czekać i tutaj rodzi się moje pytanie. W jakim czasie +/- dostane nową kartę graficzną? (wiem, że nikt nie ma szklanej kuli ale może ktoś miał podobną sytuację)
Jakoś ciężko mi uwierzyć, że gtx 1070 się zepsuł. To chyba pierwszy zepsuty Pascal, o jakim przeczytałem w internecie i w ogóle słyszałem. :P
Odpowiadając na pytanie - do 3 tygodni.
I co tak od dnia zakupu? Obstawiam, że jakiś kabelek wplatal się w wiatrak, Ty to za późno odkryłeś lub po prostu kabelek się jakoś odepchnął, ale było już za późno i stąd ta usterka. Same z siebie Pascale nigdy nie padają, a już na pewno nie dostają artefaktów.
Tym bardziej to, o czym napisałem jest prawdopodobne. Ba, jestem, niemalże tego pewny.
Nie ma zasad. Doostaniesz karte tak szybko jak Oni ( serwis EVGA ) ja dostana. Podobna sytuacja w przeszlosci nie ma tu zadnego znaczenia.