Mam problem z odtwarzaczem. Kiedy tworze playlistę czy to w winampie, czy w WMP czy jakimś innym programie i wrzucam ją na na urządzenie to i tak Mp3 widzi ją jako pusta lista odtwarzania. Szlag mnie trafia bo nie da sie ustawić by grał konkretny folder tylko albo wszystkie kawałki, albo konkretna lista (której nijak nie da się zrobić). Ściągnąłem nawet Creative Centrale, ale program nawet nie widział odtwarzacza. Ma ktoś może pomysł co zrobić z tym fantem?
Mam ten sam problem, przy przegraniu playlisty .m3u urządzenie każe czekać i zawiesza się (podobnie też jak w katalogu z muzyką będzie inny plik, np. z tekstem piosenki w Wordzie), w przypadku pliku .wpl nie widzi lub widzi pustą playlistę.
Rzeczywiście tragedią jest brak szukania i odtwarzania plików w ramach folderów, odtwarzacz nie ma takiej opcji.
Nie można też stworzyć w nim playlisty...
Próbowałem odtwarzać muzykę na zestawie głośnomówiącym Parrot 9200, ale się za pomocą bluetooth nie komunikują, działa, ale albo przez wyjście słuchawkowe, albo przez USB, wtedy Parrot odtwarza bezpośrednio z jego pamięci i wtedy jest struktura katalogów, ale to zasługa oprogramowania zestawu głośnomówiącego, a nie odtwarzacza, który jest tylko pamięcią zewnętrzną.
Generalnie Creative Zen M300 rozczarował mnie swoim niedopracowaniem programowym.
Mam nadzieję, że poprawią oprogramowanie lub może ktoś z Was ma jakiś pomysł jak stworzyć funkcjonującą w nim playlistę.
Kolejne próby i nic Wykasowałem całą muzykę i zsynchronizowałem Windows Media Playerem, na odtwarzaczu powinna pojawić się playlista, ale się nie pojawiła.
Muszę spróbować jeszcze Creative Centrale, ale nie mogę znaleźć.
Szuru-buru, skąd ściągnąłeś, Creative nie był łaskaw umieścić programu na odtwarzaczu, ani dołączyć płytki.
Ściągnąłem Creative Centrale i rzeczywiście nie widzi odtwarzacza.
Zatem jestem w punkcie wyjścia.
Jeśli ktoś z Was ma rozwiązanie, bardzo proszę o pomoc.
Listę odtwarzania w Creative Zen Style / 100 / 300 / M100 / M300 można zrobić w następujący sposób: http://support.creative.com/kb/ShowArticle.aspx?sid=94453
Ewentualnie proponuję prześledzić dyskusję na: http://forums.mycreativefansite.com/zen-style-100-300/unable-to-create-playlists-on-zen-style-m300/msg41241
Problem w zasadzie uważam za rozwiązany. Cała sztuka polega na tym że akurat ten model Creativ-a "na tagach stoi". Chodzi o tagi "zaszyte" w MP3. Wystarczy wziąć program do edycji tagów (ja użyłem Mp3tag) i podpisywać mu wszystkie potrzebne informacje na temat Albumów, Artystów i całej reszty. Ten odtwarzacz na podstawie tagów tworzy sobie wszystkie zestawienia potrzebne mu do odtwarzania muzyki. Z Playlis nie korzystam, wystarcza mi Album i/lub Artysta. Do swojego odtwarzacza wrzuciłem już jakieś 6GB muzy i chodzi nadal jak burza. Ładuje się w parę sekund od momentu włączenia. Aha, jeszcze jedno. Zrobiłem upgrade (a raczej downgrade) do softu ZENFWUpdater_M300_v1.00.22e (pobranego z amerykańskiej witryny Creativ-a). On nie ma blokady wzmocnienia dźwięku (soft Europejski już ma, takie są wymagania Unijne), no i nic się nie zacina w odtwarzaczu na tym sofcie. Na innych różnie bywało.