Cześć, dzisiaj zwiększono mi podobno transfer danych do 120 hm nie znam się mb/s tak ? No chyba w tym się to liczy ok.. Pan mówił, że będę miał 120 więc powinno być szybko. Niby jest, strony wczytują mi się dość szybko, prawie od razu, ale kiedy robię testy na szybkość neta wychodzi mi 45 czasem troszkę lepiej a przecież to byłaby połowa mocy nie ? Próbowałem zamieniać kanały ze trzy razy, ale właściwie nic zupełnie to nie dało. Co może być przyczyną ? Błędne pomiary, czy firma coś kłamie ? No nie znam się, ale czy przy tych 45 co mi wychodzą strony też wczystywałby się prawie od razu, bo to może błędne pomiary, chociaż wątpię.. ?
Może masz włączony limit?
do
To jest niestety słowo klucz. To, że masz możliwość nie znaczy, że linia wyciągnie chociaż na twoim miejscu dzwoniłbym do pomocy technicznej i powiedział że prędkość nie osiąga nawet połowy deklarowanej prędkości - pownni cos zaradzić.
Łączysz się bezprzewodowo, zgaduję że w standardzie n na 2.4 GHz. Potrzebujesz lepszy router (najlepiej standard ac, 5 GHz). Podłącz się kablem i wtedy sprawdź prędkości - powinny byc maksymalne bo router nie bedzie wąskim gardłem.
No nie znam się na tym, ale faktycznie może być taka prawda, że to wina routera. Ale jeśli router mam od tej firmy to mam prawo zmienić go na ten w lepszym standardzie ? Chociaż jak wchodzę przez stronę firmy na ustawienia routera to mam obecnie na 2.4ghz, ale mam też możliwość wybrania 5, zrobić to, nie spier*** nic ?