Witam,
Co sądzicie o tym zespole?
Może pisać wszystko. Byle na temat.
Nie o to mi chodziło akurat.
No ale to też ciekawe.
gdzieś tak do 2008 roku to była bardzo fajna kapela, potem wg mnie rozmyli się... za bardzo się poczuli gwiazdami, no i te jeszcze anglojęzyczne płyty kiedy to Roguc brzmi po angielsku jak z dupy... szkoda, bo kiedyś ich bardzo lubiłem
Więc... jako zespół typowo polski byli świetni, pierwszymi trzema albumami(PWZM, ZSWAŚZ, i Hipertrofia) wyróżniali się na naszym polskim rynku ciekawymi tekstami i ładnie dopasowanymi do nich melodiami... te świetne rozpędzacze, dłuższe, powolniejsze utwory z pewnymi momentami kulminacyjnymi.... ahhh... Do pewnego momentu bardzo ich lubiłem, jednak od momentu kiedy zdali sobię sprawę że zbyt wiele więcej pieniędzy już nie zarobią w Polsce...zaczęli kombinować (również z czerwonym albumem, jak i angielskimi wersjami albumów) stopniowo zacząłem ich mniej słuchać. Choć nadal ich bardzo lubię. Ale bardziej mi się podobali jako zespół typowo polski, niżli kolejny, angielski(i to jeszcze Rogucowy "angielski") zespół jakich jest trochę poza Polską, i raczej nie będą już tak spektakularni. Poza tym, jak słucham Comy w wersji angielskiej, to jakoś tak cała magia tekstów i wokalu Roguca wyparowuje.
Leszek Żukowski, Zbyszek, Nie Wierze Skurwysynom, Sierpień, Listopad, ŻSWAŚZ, Tonacja, Ostrość Na Nieskończoność, Schizofrenia, Trujące Rośliny, Popułudnia Bezkarnie Cytrynowe, Cisza & Ogień, Świadkowie Schyłku Czasu Królestwa Wiecznych Chłopców, Angela <33
To ten zespół co jak zaczynał i słyszałem tego aktora to odrzucało człowiekiem o kolumny? To jest Opole nie underground :D