Ostatnio naszło mnie na gry rajdowe i jestem ciekaw,która część jest według Was lepsza ;] Gry dzieli chyba pół roku,więc zmian w grafice pewnie zbyt dużych nie ma,zatem interesuje mnie bardziej,która gra daje po prostu więcej frajdy ;] Colin '05 czy '04 ?
ps.Po recenzjach na gry-online wyraźnie wygrywa '04,ale wiadomo,że recenzje to nie wszystko ;]
Z tego co pamiętam, model jazdy w CMR 05 była spartaczony i najwięcej czasu spędziłem przy CMR 04. Choć jak ostatnio sobie to odpaliłem, to upływ czasu jednak czuć.
Swoją drogą, jeśli masz dobrą kierownicę i lubisz realizm, polecam RBR. Każdy CMR przy nim to arcadówka.
No właśnie gram od wczoraj w RBR i jest ta gra dla mnie po prostu za trudna...Nie mogę skończyć całego rajdu nawet ;] Poza tym jakoś słabo czuć prędkość w tej grze...
Od czasu Toca Race Driver 2 staram omijać się tego typu "samochodówki" dalekim łukiem :/
Colina 2004 zapamiętałem jako grę ubogą. O ile dobrze pamiętam to przez małą ilość samochodów do wyboru, ale może mam takie wrażenie, bo zacząłem w niego grać bezpośrednio po skończeniu większości rajdów w CMR05. Za to następcę zapamiętałem bardzo dobrze, jeździło mi się w porządku, sporo samochodów podzielonych na klasy, dużo tras. Do tej pory pamiętam, że się prawie załamałem i skasowałem grę po kilkunastu próbach przejechaniu tras usadzonych w Japonii ;) Było to kilka lat temu, ale wciąż strach pomyśleć
Wybrałem Colin'a 2 ;] Znalazłem płytkę i zainstalowałem ;] Dawno w Niego nie grałem bo myślałem,że mnie grafika odstraszy.Ale odpaliłem na najwyższych ustawieniach i gra jest nawet ładna ;] Jednak co najważniejsze-gra się wybornie ;] Spadam grać,Mistrzostwo Świata samo się nie zdobędzie ;]
Zdecydowanie Colin McRae Rally 04 a jeszcze lepsza jest trzecia część. W ColinMcRae Rally 2005 jest strasznie kiepski model jazdy. Colin McRae Rally 2.0 to już zupełnie inna liga. Dla mnie nadaje się tylko do gry na klawiaturze aczkolwiek grało się w niego wiele dni i nocy :)
A ja polecam Colin McRae Rally 2, ile ja przy tej grze czasu spędziłem ulala :)