Podobno Krakowianie chodzą teraz w koszulkach, bo jest 25 stopni. W tym samym czasie Suwalczanie nakładają czapki, szaliki i rękawiczki, bo u nas niecałe 3 stopnie. 600 km, a różnica 22 stopni. Szok.
Weź nic nie mów... Cały dzień idealna pogoda. Niebo bezchmurne, słońce lekko przypieka. Ostatnia lekcja to samo! Wychodzę i szaro, buro... Jak na złość. -.-
Jak na październik to jest super. Krótkie rękawy jak najbardziej. U mnie trochę ponad 20 dziś było
We Wrocku też ciepło, powyżej 20 stopni lekką ręką było. Ciekawe jaka zima nas czeka po takim udanym lecie..
Ale czy to nasza wina, że mieszkasz w Suwałkach?
W Suwałkach mamy lato. Można już chodzić w letnim palcie, letnim szaliku i letniej czapce.
Ciesz się, że suwałki takie mroźne, ciało Króla w piwnicy tak szybko się nie rozłoży.
Większość ludzi już tak ma. Wrzesień i automatycznie zakładane kurtki, choćby było 20st. na plusie :)
Za to na wiosnę zupełnie na odwrót. Zabawne to jest, ale sam się na to łapię.
We Wrocławiu dzisiaj przepięknie. Na mieście mnóstwo ludzi. Pergola też gościła wiele osób, a ostatnio z powodu temperatury było ich mniej. Sam się przeszedłem. ;)
Montera -> Coś kręcisz z tą pogodą. Według danych było/jest około 7-8 stopni różnicy. Czyli jak na zimne Podlasie norma.
Zresztą w przyszłym roku idziesz na studia, cała Polska stoi otworem, więc ruszaj do najcieplejszych regionów kraju. ;)
I jeszcze jedno - nazwy mieszkańców miast piszemy małą literą.
Uznajmy, że dokonałem regionalizacji według województw, a nie ściśle geograficznej, i jej się trzymam.
próbujesz w nieudolny sposób wybrnąć ze swojej niewiedzy zamiast uczciwie przyznać się do bledu. moglbys zostać politykiem.
Przyznaję się do błędu, gdy go popełniam i czuję taką potrzebę. Jak tak dokładnie śledzisz moje posty to zauważysz, że niejednokrotnie nazwałem Warszawę stolicą Mazowsza, chociaż doskonale wiem, że historycznie jest to Płock. Co zresztą podałem przy pierwszej takiej wzmiance.
Region - województwo i tego się trzymam.
Politykiem nie zostanę, bo za dużo pieprzenia. Wolę konkrety.
Przyznaję się do błędu, gdy go popełniam i czuję taką potrzebę.
???
uważaj zatem jak będziesz w sosnowcu, bo możesz tam mieć taka potrzebe