Prosiłbym o podanie tych najlepszych i jeśli tak dlaczego albo których się mam wystrzegać,ew. kolejność od tych najlepszych:) Im bardziej opiszecie na Waszych opiniach tym lepiej, dzięki Wam!
Boardwarlk empire
Generation kill
Jerycho
Karny batalion (Shtrafbat)
Kidnapped
Lights Out
Mad Men
Oz
Persons Unknown
Rzym (Rome)
Skin US
Sons of Anarchy
Spartacus: Blood and Sand
Spartacus: Gods of the Arena (2011)
Strike Back (2010)
The Nine (Zakładnicy)
Uwięziony (The Prisoner)
Polecam Boardwarlk Empire i Spartakusa, najlepiej po jednym odcinku na zmianę. Ewentualnie Mad Men.
Te podane przez Ciebie oczywiście przerobie szczerze powiedziawszy liczę bardziej na opinie tych pozostałych dla mnie dużo mniej znanych.
ogladalem Rzym i naprawde swietny serial, zwlaszcza gdy ma sie ciagotki do tego okresu historycznego, jest pokazany z wieloma swymi "brudami"
Dla mnie osobiście Generation Kill było za długie (w sensie czas trwania jednego odcinka)
Boardwalk Empire i Rome to seriale HBO, a oni gniotów nie produkują. Zdecydowanie polecam. Do tego dołącz Spartacusa, który z odcinka na odcinek jest coraz lepszy.
Co do Spartakusa pytanie,jeśli druga seria sie dzieję przed pierwszą to czy nie lepiej od niej zacząć oglądać?
[9] Nie, oglądaj normalnie, w kolejności wychodzenia odcinków.
Oz może mniej znany, ale genialny serial HBO. Kompletnie żadnych zahamowań, dużo przemocy i nagości (niestety w postaci penisów, gdyż jest to serial o więzieniu). Bardzo realistyczne i zapadające w pamięć sceny, aktorstwo pierwsza klasa. Naprawdę świetny klimat i interesująca historia. Polecam gorąco, wchłonąłem całość gdzieś w tydzień, a klimat ten serial ma bardzo ciężki :)