Witam!
Ostatnimi czasy przy pomocy kilku osob z forum udalo mi sie zlozyc PC. Wszystko dziala jak nalezy, nie mam zadnych problemow, jednak nasuwa sie wiele pytan o bios. Pomijam tutaj kolejnosc bootowania dyskow, bo to oczywiste ale co jeszcze powinienem ustawic aby "usprawnic" dzialanie komputera?
Szukalem w sieci i wszedzie szczatkowe informacje na ten temat. Na pewno w gre wchodzi zmiana taktowania pamieci z 1333 na 1600 ale co dalej? Dzieki za kazda informacje, ponizej specyfikacja.
i3 3220
Gigabyte GA-B75M-D3V, Intel B75
8gb ddr3 1600
hd 7770
dysk 1tb sata3 7200
Jak dobrze chodzi to nie kombinuj, bo zalozysz wątek o restartach i innych niebieskich ekranach. Lepsze jest wrogiem dobrego. Wyłącz ekran reklamowy producenta płyty. Jak się włącza przy uruchamianiu.
Na pewno w gre wchodzi zmiana taktowania pamieci z 1333 na 1600 ale co dalej?
chodzi ci o OC. Skoro nie jesteś dobrze z tym zaznajomiony to sobie na razie daruj, bo to nie jest takie "hop siup". Trzeba o tym trochę poczytać i się orientować, bo można uszkodzić sobie procesor czy inne podzespoły. Jak się trochę z OC zaznajomisz to możesz się próbować pobawić.
emil:
Ja mam pamiec 1600, a w biosie pokazuje 1333 - o to chodzi.
Chodzi dobrze od kilku dni, mam nie ruszac? :))
Myslalem, ze to konieczne.
Mozesz wlaczyc "usb legacy support" i wylaczyc zaintegrowana grafike o ile nie bedziesz uzywal wiecej niz 2 monitorow.
Co BIOS, to inne opcje. Dlatego, jeśli to możliwe, powklejaj to, co masz tam w biosie, na forum. Postaram się Ci pomóc.