Pamiętam, że za małolata z niezłym zacieszem na mordzie oglądałem jedną kreskówkę, niestety tytuł kompletnie wyleciał mi z głowy. Bohaterami byli piraci, którzy pływali sobie po świecie, co rusz spotykały ich jakieś przygody i chyba szukali jakiegoś skarbu. Pamiętam, że pływali bodajże dwoma statkami - jeden brązowy, drugi zielony, takiej samej konstrukcji. Ponadto wszystkie postacie ukazane były jako koty, a jednym z kapitanów był prawdopodobnie lew z bujną grzywą :P Ktoś wie o jaką kreskówkę chodzi?
PS. Ostatni raz oglądałem to jakoś na przełomie wieków.
Jedynie to mi do głowy przychodzi (leciało na Foxkidzie bodajże) http://www.kreskoweczki.pl/szalony-jack-pirat/
Niestety nie to, głowę daję, że bohaterami były najróżniejsze koty (być może z małymi wyjątkami, w każdym razie był niezły zwierzyniec).
Sandokan?
TAK! TAK! TAAAAK!
Dzięki!
[ed] tak teraz patrze i właśnie zdałem sobie sprawę, jak poprzekręcałem wiele ważnych szczegółów :) Pamięć zawodzi, a w dodatku oczy dzieciaka zapamiętują wszystko nie tak jak trzeba...
no widzisz, przez te poprzekręcane szczegóły bym Ci już pomógł już dawno :P ale tak to jest z pamięcią... >.<
To może i mi ktoś pomoże. Co prawda nie chodzi o kreskówkę, a serial lub film.
Bardzo mało z niego pamiętam, działo się wszystko w przyszłości, jakaś wojna czy coś takiego i jedyne w sumie dokładnie co mi przychodzi na myśl to, że występował tam jakby robot-ptak, był jednym z tych złych (najeźdźców?) i walczyli z nimi ludzie, chyba latał i strzelał laserami ? Końcówki nie jestem pewien ale coś mi tak świta.
Od dawna mi to siedzi w głowie i nie mogę skojarzyć ;) Mogłem też dużo przekręcić bo było to z 20 lat temu :)
Jeśli chodzi o mnie to tak jak napisałem to były serial lub film, gdzie grali normalni ludzie też.