Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Co sądzicie o projekcie Nintendo NX? :)

19.03.2015 13:11
👍
1
lukaszhamster
4
Legionista

Co sądzicie o projekcie Nintendo NX? :)

Dla mnie mogłaby to być konsola stacjonarna. Akurat będzie miała premierę 5/6 lat po WiiU więc w dobrym czasie. Jeżeli właśnie to nie będzie handheld to będzie miała większe "bebechy" niż PS4 i XO. Nie chcę zeby to była konsolka przenośna, ponieważ w lutym wyszły dwa kolejne zrefershowane handheldy New 3DS i to są tak dobre konsole jednocześnie dobrze sprzedające się, że wątpię iż Nintendo wypuści kolejną kosolkę przonośną, chyba że od razu po premierze NX lub po jakimś pół roku :) Tyle grałem na swoim Wii, DSi, 3DS, X360 że pora na zmiany. WiiU nie kupiłem bo w dniu premiery powiedziałem, że poczekam na premierę konsol Sony i Microsoftu. Wacham się między WiiU a XO - teraz nie wiem czy czekać jeszcze na NX. Życie. xD
Jakie macie konsole i co sądzicie o projekcie NX?
Pozdrawiam :)

19.03.2015 13:23
.:Jj:.
2
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

Jakie macie konsole i co sądzicie o projekcie NX?

Osobiście nie mam żadnych, a produkty Nintendo pod żadnym względem nie są dla mnie atrakcyjne.

19.03.2015 13:50
3
odpowiedz
zanonimizowany832625
55
Generał

Nic nie sadze bo nic nie wiadomo na razie.

Pewnie beda sie trzymac cos na styl Wii i sprzedazy w Japoni. Bo konsole stacjonarne i przenosne najlepsze maja juz za soba. Pc i rynek mobilny pozstawia w tyle lub calkowicie wypchna konsole z rynku wedlug ostatnich raportow.

19.03.2015 13:56
4
odpowiedz
MaXXii
87
Generał

Dla ,mnie Wii U jest o wiele bardziej atrakcyjne niż XO czy PS4. Jest dużo osób które wybierając konsolę SONY czy Microsoftu wybrało po prostu konsolę Nintendo.
Bardzo bym chciał aby NX nie było kieszonkowcem, a stacjonarną konsolą. Zobaczymy co z tego wyjdzie, trzymam kciuki za tą konsolę.

19.03.2015 14:14
5
odpowiedz
lukaszhamster
4
Legionista

Racja, konsole kończą swoją "epokę", ale w gry od Nintendo nie da się grać na PC bez emulowania ich :) Konsole mają dużo plusów np. granie z rodziną w Just Dance lub Super Mario Bros. W co na PC jest mało realne. A granie poprzez dotyk na smartphonach i tabletach to moim zdaniem najgorsze z możliwych - mówię o grach typu Mario i GTA, nie o aplikacjach jak np. Mionions Rush lub Pou. Konsola ma to coś. :)
Do MaXXii: ja też trzymam kciuki :P
Pozdrawiam :)

19.03.2015 18:09
Ogame_fan
👍
6
odpowiedz
Ogame_fan
127
SpiderBoy

swietnie! Byleby nie nazywali tego Wii 'cos tam' tylko jakos inaczej.

Uwielbiam eksy na konsole N (te duze i male), tak swietnych tacticsow, rpg, gier logicznych, platformowych i przygodowych nie ma zadna inna platforma.

Forum: Co sądzicie o projekcie Nintendo NX? :)