Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: ciekawosc - pierwszy stopien do Reddsa - IDIOTYCZNE

16.05.2011 16:50
flikt
😍
1
flikt
83
wandalista
Wideo

ciekawosc - pierwszy stopien do Reddsa - IDIOTYCZNE

jezus chrystus !!!

http://www.youtube.com/watch?v=7FQpwBXK6wA

co za idiota wymyslil to haslo ???? pytam sie powaznie ???

jaki ma sens ??? ze jezeli jestem ciekawy to przekraczam pierwszy stopien do Reddsa?

bo wiecie, to jest parafraza powiedzonka "ciekawosc - pierwszy stopien do piekla", ktore uzywa sie kiedy ktos jest czegos ciekawy, np

- dymales juz ja?
- przestan sie pytac, ciekawosc to pierwszy stopien do piekla

czyli ze gdy jestes ciekawy to zblizasz sie do piekla

wiec z reklamy wynika, ze co?

- dymales juz ja?
- przestan sie pytac, ciekawosc to pierwszy stopien Reddsa

czyli w momencie gdy jestes ciekawy to zblizasz sie do kupienia Reddsa???

matko boska, niech mi ktos to wytlumaczy, prosze! PRZECIEZ TO HASLO JEST ZUPELNIE BEZSENSOWNE!!!

znacie jeszcze jakies idiotyczne hasla reklamowe?

16.05.2011 16:59
2
odpowiedz
zanonimizowany782436
2
Generał

pijesz codziennie jakiegoś żywca, tyskie czy inną warkę, widzisz reklamę reddsa i jesteś ciekawy jak to może smakować. chyba o to chodzi.

16.05.2011 17:15
3
odpowiedz
zanonimizowany641653
43
Generał

Wydział od marketingu firmy, która odpowiada za produkcję tego piwa, zapewne nie zastanawiała się nad tym, czy to hasło będzie miało sens. Pewnie było to ostatnią rzeczą, nad jaką by się głowili - tak teraz robi się reklamy. Hasło ma po prostu wpadać w ucho - być nośne i chwytliwe - chociaż w tym przypadku chyba nie jest tak do końca. Naprawdę, nie doszukuj się sensu w reklamach.

16.05.2011 17:18
flikt
4
odpowiedz
flikt
83
wandalista

MacioraMZ - co to znaczy "nie doszukuj sie sensu w reklamach"? ja sie nie doszukuje, ja WYMAGAM SENSU I LOGIKI, w koncu reklama to rowniez sprzedaz, a sprzedac bezsensownie nic sie nie da, chyba ze debilom - wybacz, nie jestem debilem

16.05.2011 17:27
5
odpowiedz
zanonimizowany641653
43
Generał

flikt -> Ja też, tylko na to chyba rady znaleźć się nie da. Chyba, że... od dzisiaj nie będziesz kupował ich piwa ;)

16.05.2011 17:29
Regis
6
odpowiedz
Regis
133

[4] Bzdura, świat o którym piszesz już nie istnieje - hasło ma wpadać w ucho i masz zapamiętać markę. Za pół roku nie będziesz pamiętał skąd kojarzysz produkt, ale będziesz go kojarzył, co zwiększa szansę na zakup. Tyle w temacie.

16.05.2011 17:38
HUtH
7
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

To hasło ma sens, tylko chyba nie rozumiesz, że reklamy nie mają za zadanie przedstawiania rzeczywistości taką, jaka jest, a narzucania wykreowanej przez marketingowców.
Przysłowie o ciekawości mówi się, kiedy chodzi o czyjąś wścibskość, nadmierne zainteresowanie. Ta reklama i hasło mają na celu jakoś obudzić w nas wszelkie skojarzenia co do ciekawości i pośrednio skłonić nas do kupna przez skojarzenie reklamy, gdy widzi się Reddsa na półce i zadziałanie tego skojarzenia o ciekawości, aby pobudzić naszą ciekawość względem piwka. Oczywiście wszystko podświadomie. Oprócz tego to hasło szczególnie odnosi się do kobiecej tendencji do wtryniania nosa nie w swoje sprawy, co jak wiadomo uwielbiają. Ponadto kieruje myśli ku jakiemuś zakazanemu owocowi, w tym przypadku produktowi, co czyni z niego coś pożądanego

16.05.2011 18:05
8
odpowiedz
zanonimizowany789322
28
Senator

Coz, nie wymagajmy od reklam zelaznej logiki.

16.05.2011 18:07
9
odpowiedz
Tomuslaw
139
Fascynat strategii

flikt - ile Ci płacą za reklamę piwa Redd's?

18.05.2011 13:23
flikt
10
odpowiedz
flikt
83
wandalista

ale pieprzycie, po prostu jestescie debilami

ja teraz jak zobacze Reddsa to nie wzbudzi we mnie ciekawosci tylko przypomne sobie bezsensowne i logicznie zerowe haslo reklamowe i splune na butle

Tomuslaw - ale fajny bystrzak jestes ho ho ho swietna riposta internetowa, rzadzisz koles

18.05.2011 13:39
😜
11
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

[1] Jak rozumiem, idea byla pewnie taka "jestes ciekawy [swiata] [i ogolnie kreatywny] to powinienes pic Reddsa, bo to napoj dla takich ludzi".

Ale idea a realizacja... Electrolux reklamowal swoje odkurzacze "nothing suck like Electrolux" i to tez w sumie mialo przeciez jakis sens.

Poza tym jak ktos powiedzial "dobra reklama to jest wtedy, gdy pamietasz marke produktu". I jak widac wlasnie sam o Reddsie tu piszesz, robiac reklame, bo utrwalajac nazwe. :)

Mnie nic nie wk... bardziej jak cykl "Rama na dzialkach" - i prosze, jaka dobra reklama, po tylu latach pamietam jak emeryci wpierdalali chleb z margaryna Rama (widzisz, pamietam produkt) i z pelnymi ustami belkotali jakie toto smaczne. (Inna rzecz, ze od tego czasu obiecalem zonie, ze bede wywalal do smieci kazde pudelko w lodowce, na ktorym znajde ten napis i slowa dotrzymalem, co mnie kosztowalo pare fochow).

18.05.2011 13:43
12
odpowiedz
azarothen
90
wierdo
Wideo

flikt - zadales pytanie, dostales odpowiedzi, wyzywasz ludzi ktorzy Ci odpowiedzieli tylko, dlatego, ze nie jestes w stanie przyjac odpowiedzi ktorej Ci udzielili? Wszyscy sa debilami, tylko Ty jeden nie?
Moze pamietasz taka reklame http://www.youtube.com/watch?v=fkkE26GJ_g8 moze dzieki niej uda Ci sie zrozumiec o czym wszyscy wyzej pisali.

18.05.2011 13:46
😁
13
odpowiedz
zanonimizowany377077
45
Legend

ho ho ho swietna riposta internetowa
I napisała to osoba która wcześniej napisała
po prostu jestescie debilami

18.05.2011 13:48
flikt
14
odpowiedz
flikt
83
wandalista

azarothen - przestan

tomazzi - ja sie nie patyczkuje

18.05.2011 14:14
15
odpowiedz
Zenedon
51
Senator

Redds - pierwszy stopień do pedalstwa.

18.05.2011 14:26
16
odpowiedz
Hajle Selasje
102
Eljah Ejsales

Mnie bardziej zastanawia, dlaczego ktoś pomyślał, że reklamy nie miały by być idiotyczne. Ludzie oglądają byle co, jedzą byle co, słuchają byle czego, a reklamy popularnych produktów mają być traktowane jako forma artystycznej ekspresji, w dodatku przemyślanej? Na co to komu? Jeszcze jakiś couch potato się zbuntuje, zostanie anty-systemowy i porzuci bezmyślny konsumpcjonizm :D

Forum: ciekawosc - pierwszy stopien do Reddsa - IDIOTYCZNE